Nokia lægger nye chip i sine Windows Phone-mobiler

ST-Ericsson udfordrer Qualcomm som Nokias leverandør af billige chip til fremtidens smartphones.

Computerworld News Service: Nokia planlægger at bruge ST-Ericssons dual-core NovaThor chip i fremtidige Windows Phones. Selskabet lancerede faktisk den første enhed af slagsen med Windows Phone 7.5 kaldet Mango.

De nye modeller Lumia 710 og Lumia 800 indeholder processorer fra Qualcomm og vil koste cirka 2.000 kroner og 3.000 kroner inden skatter og afgifter.

Aftalen er en stor succes for ST-Ericsson, eftersom Qualcomm indtil nu har været eneleverandør af processorer til enheder med Windows Phone.

ST-Ericsson fortæller, at selskabets chip vil "gøre det muligt for Nokia at skabe Windows Phone-enheder til helt nye priser og målrettet helt nye markeder".

Nokia har ikke kommenteret nærmere på intentionerne med skiftet, men virksomheden har tidligere fortalt, at den har planer om at lancere billigere smartphones med software fra Microsoft for at udvide brugen af Windows Phone til udviklingslande.

Den billigste chip i ST-Ericssons NovaThor-serie, U5500, viser lidt om, hvad man kan forvente sig af de kommende telefoner.

Den kan håndtere mobile netværk via HSPA+ (High-Speed Packet Access), kontrollere et 12-megapixel kamera og optage video ved 720p. U5500 indeholder, ligesom de andre chip i NovaThor-serien, en dual-core processer. Den kører ved 800MHz, mens de andre er hurtigere.

Selvom Apples nye iPhone 4S og en række Android-telefoner indeholder dual-core processorer, så har selv high-end Windows Phone-telefoner kun en enkelt kerne, eftersom Microsofts mobile styresystem ikke endnu kan håndtere flere kerner.

U5500 kan bruges til at bygge smartphones, der koster under 1000 kroner inden afgifter, fortæller en talskvinde fra ST-Ericsson.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.