Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC skifter 200.000 simkort og ingen blev sure

Kundeflugten udeblev fra Onfone, selvom alle kunderne skulle skifte simkort.

Flere danskere var Onfone-kunder ved udgangen af september end tre måneder tidligere.
 
TDC aflagde torsdag sit regnskab for årets tredje kvartal, og heraf fremgår det, at Onfones kundebase voksede med 19.000 kunder i juli, august og september.
 
Onfone har nu 213.000 mobilkunder.
 
"Mobilkunderne har fået et indtryk af, at Onfone er et sted, de henvender sig, hvis de vil have teleprodukter til den rigtige pris," siger aktieanalytiker Morten Imsgard fra Sydbank.
 
Årets tredje kvartal var ellers udset til at blive meget svært for Onfone, fordi to forhold satte virksomheden under et gevaldigt pres.
 
Det ene pres kom fra Telenors lavprisselskaber BiBob og CBB samt 3's Oister, der har kørt med kampagnepriser.
 
Derudover har Onfone også skullet flytte alle sine kunder fra Telenors mobilnet til TDC's. I maj købte TDC Onfone, der havde lejet sig ind i Telenors net, for 300 millioner kroner, og efterfølgende igangsatte TDC flytningen af Onfone-kunder til sit eget net.
 
En manøvre, der krævede, at mere end 200.000 Onfone-kunders simkort skulle udskiftes.
 
Morten Imsgard er imponeret over, at TDC har gennemført flytningen uden svind i kundebasen.
 
"Det vidner om, at TDC har klaret flytningen ganske fornemt i et marked, der har været præget af ekstrem hård konkurrence fra de andre aktører, som gerne har villet gafle nogle af disse her Onfone-kunder, som skulle skifte simkort," siger Sydbank-analytikeren. 
 
Stærkt varemærke
TDC's køb af Onfone vakte stor opmærksomhed i branchen, da det blev afsløret i maj. Dengang lød det blandt andet fra aktieanalytiker Poul Ernst Jessen fra Danske Markets, at Telenor havde sovet i timen, fordi selskabet nu gik glip af en stor kunde i sit mobilnet.
 
Ifølge Morten Imsgard viser dagens regnskab fra TDC, at selskabet har fået et stærkt varemærke i Onfone.
 
"Selv under overflytningen har Onfone haft styrke nok i markedet til stadig at være til stede og faktisk vinde nogle kunder," siger han.

Computerworld har tidligere skrevet, at nogle kunder oplevede problemer i forbindelse med udskiftningen af simkort, men det har åbenbart ikke haft den store indflydelse.

Onfone udfylder hul hos TDC

TDC fremhæver i sin kvartalsrapport, at selskabet ser en tendens til, at mobilkunderne søger mod online-brands i stedet for de traditionelle operatørbrands ­­- det vil sige netværksoperatørerne 3, TDC, Telenor og Telia.
 
"I det lys er det endnu mere rigtigt af TDC at købe Onfone, for det breder paletten af subbrands endnu mere ud," vurderer Morten Imsgard.
 
Udover Onfone har TDC også onlinebrands, hvor kunderne selv tanker mobiltelefoni og sammensætter deres pakker, som M1, Unotel og Telmore.
 
TDC's koncerndirektør for privatforretningen, Anders Jensen, mener også, at Onfone kunne bidrage med noget til TDC-koncernen, som selskabet ikke havde i forvejen.
 
"Når jeg ser på min samlede portefølje på TDC's privatmarked, så er det her et ekstremt stærkt supplement til det, som vi har set med Telmore og M1," siger Anders Jensen.
 
Havde I ikke et varemærke i form af eksempelvis M1 i forvejen, der kunne udfylde den rolle?
 
"Nej, det synes jeg ikke. Hele det her med pakkestrukturen, som Onfone har bygget op, er en type af stærkt varemærke, som skaber sin egen struktur på markedet. Det har vi ikke set siden Telmore kom på markedet," svarer koncerndirektøren.
 
Anders Jensen fremhæver, at mobilpakker med taletid, sms, mms og data bliver associeret med Onfone, og derfor er det et stærkt varemærke i koncernens portefølje.

For nylig viste en rapport fra IT- og Telestyrelsen, at danskerne aldrig har skiftet mobilselskab så meget som fra juli sidste år til juni i år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere