Artikel top billede

Foto: Andrea Gomolak.

Danskerne skifter mobilselskab som aldrig før

Aldrig har så mange danskere flyttet deres nummer til et andet selskab.

Priskrigen på det danske mobilmarked har lokket mange danskere til at shoppe rundt imellem selskaberne.
 
Det fremgår af den telestatistik, som IT- og Telestyrelsen har offentliggjort torsdag.
 
I perioden juli 2010 til juni 2011 fik 877.000 danskere flyttet deres mobilnummer over til et andet selskab. Ifølge IT- og Telestyrelsen er det ny rekord.
 
Størstedelen af flytningerne, 482.000, fandt sted i første halvår af 2011.
 
De mange flytninger, i fagsprog kaldet porteringer, har fundet sted, mens især Onfone skovlede nye kunder ind til stor frustration for de etablerede selskaber 3, TDC, Telenor og Telia.

Topchefen i Telia blev fyret, og det samme blev TDC's øverste i privatforretningen.
 
Som modreaktion til Onfone kastede de fire operatører deres lavprisselskaber ind i kampen mod Onfone, hvor de solgte taletidspakker med fri sms og data til samme pris som Onfone.
 
Onfone smed dog et nyt våben ind i kampen ved indgangen til 2011. Her gjorde Onfone også data til en del af taletidspakker, uden at det kostede kunderne mere.
 
TDC trak i bremsen
Til sidst trak TDC i bremsen i maj. Danmarks største teleselskab betalte omkring 300 millioner kroner for at overtage Onfone, som nu er en del af TDC-koncernen.

Onfone havde ved udgangen af juni 206.000 mobilkunder - cirka tre procent af det danske mobilmarked.
 
Telestatistikken viser, at TDC inklusive datterselskaber ved udgangen af juni sad på 44 procent af de danske mobilkunder, mens Telenor, Telia og 3 følger efter med henholdsvis 26, 17 og seks procent.
 
Der er i alt 7,03 millioner mobilabonnementer i Danmark inklusive en million taletidskort. Derudover har 846.000 danskere et abonnement på mobilt bredbånd. Samlet set betyder det, at der er 141 abonnementer per 100 danskere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere