Artikel top billede

Foto: General Motors

Bilgigant kører over IBM: Mister 100.000 Notes-brugere

IBM mister 100.000 Notes-brugere. Det sker, fordi en af verdens største bilproducenter overraskende flytter medarbejderne over i en konkurrerende software-løsning.

Læs også: IBM mister 150.000 Notes-bruger i ét hug

IBM står til at miste 100.000 Notes-brugere.

Det skriver Wall Street Journal fredag den 4. november.

Det er den internationale bilproducent General Motors, der har planer om at opsige Lotus Notes. GM's skift til en alternativ softwareløsning er blot endnu et skridt på vejn til, hvad man efterhånden kan kalde en bruger-flugt.

Så sent som tirsdag den 1. november kunne Computerworld oplyse, at IBM mistede 150.000 Notes-brugere fra den verdensomspændende revisionskoncern Ernst & Young til ærkerivalen Microsoft Exchange.

Denne gang er det en anden konkurrent, der overtager Notes-brugerne.

Google dominans

Bilfirmaet General Motors har netop taget første store skridt på vej mod skyen.

Wall Street Journal skriver, at bilgiganten netop har skrevet en kontrakt med Google. Kontrakten omfatter en samlet online-løsning på e-mail og samarbejds-software bedre kendt som Google Apps.

Før Google får lov til at service General Motors 100.000 medarbejdere, er der en række krav i kontrakten, Google skal leve op til.

Lidt overraskende er det dog, at valget er faldet på Googles cloud-løsning Google Apps. Det skyldes, at Google Apps indtil nu hovedsagligt kun har tiltrukket små og mellemstore virksomheder.

Hvis Google hiver kontrakten i land, bliver General Motors Google Apps absolut største brugergruppe. Selvom Google trods alt har leveret Google Apps til enkelte større virksomheder, vil leverancen til GM være godt og vel dobbelt så stor, som Googles næststørste Apps-brugergruppe.

Desuden kan kontrakten med GM få stor betydning for Google Apps' videre fremtid. Da GM's tillid til løsningen kan have effekt på andre virksomheder, der måtte overveje at gå i skyen.

Dermed begynder cloud-leverandøren for alvor at blive en interessant spiller på software-markedet, som ellers hidtil har været domineret af Microsoft. Google Apps indeholder nemlig blandt andet Google Docs, der er en direkte konkurrent til Microsofts Office-programmer Word og Excel.

Hverken Google eller General Motors har ønsket at kommentere de specifikke kontraktforhold over for Wall Street Journal. Ligeledes har IBM og Microsoft afvist at kommentere kontraktens betydning for konkurrencen på software- og applikationshandler.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


Premium
Helt ny dansk software skal hjælpe det offentlige med at afsløre udbudsfusk: "Gennem tiden har der været eksempler på meget skadelige karteller i offentlige udbud"
CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?