BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

EU: Google og Facebook må ikke bare bruge dine data

EU vil stramme den måde, som ikke-europæiske firmaer som Facebook og Google kan anvende dine data på.

EU-Kommissionen er på vej med en stor reform af EU's såkaldte databeskyttelses-direktiv, som sigter mod at stramme den måde, hvorpå virksomheder fra lande uden for EU anvender data om de europæiske forbrugere.

EU-kommissær Vivian Reding begrunder reformen af direktivet med, at det er vigtigt, at alle data om de europæiske forbrugere er beskyttet - uanset hvor de virksomheder, der behandler disse data, holder til huse.

Den formelle direktiv-ændring ventes at finde sted i sommeren 2012.

Det nye direktiv ventes at få direkte konsekvenser for alle leverandører af cloud-tjenester og sociale netværk, som opererer i EU-landene - det vil blandt andre sige Google, Facebook og Microsoft.

'Safe harbor'-aftale
EU og USA har i dag en fælles såkaldt 'safe harbor'-aftale, som gør det muligt for amerikanske virksomheder at håndtere data fra EU, så længe de respekterer en række særlige betingelser med fokus på privacy.

Betingelserne tæller blandt andet en regel om, at den enkelte forbruger skal have besked om, hvordan vedkommendes data anvendes, ligesom den europæiske forbruger skal have mulighed for at rette i og slette data.

Med reformen vil EU blandt andet forsøge at sikre, at hver enkelt forbruger giver sin udtrykkelige tilladelse til, at ikke-europæiske virksomheder kan anvende deres personlige oplysninger.

De europæiske regler er i dag ikke i tråd med den amerikanske lovgivning, hvor den såkaldte Patriot Act tvinger amerikanske virksomheder til at give de amerikanske myndigheder adgang til al information på deres servere - også de udenlandske.

Ligeledes skal de amerikanske virksomheder holde tæt med deres eventuelle viden om, at de amerikanske myndigheder har været på besøg og kigget gennem data.

Du kan læse mere om EU-planerne her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
CIO Peter Cabello Holmberg stopper hos Pandora efter fem år: ”Jeg trives med transformationer, hvor det ikke bare handler om at ændre retningen fem grader"
Efter fem år i spidsen for it hos en af Danmarks største virksomheder stopper Peter Cabello Holmberg som CIO hos Pandora efter hans stilling er blevet sammenlagt med e-handelschefen. "Det er det rigtige at gøre."
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.