EU: Google og Facebook må ikke bare bruge dine data

EU vil stramme den måde, som ikke-europæiske firmaer som Facebook og Google kan anvende dine data på.

EU-Kommissionen er på vej med en stor reform af EU's såkaldte databeskyttelses-direktiv, som sigter mod at stramme den måde, hvorpå virksomheder fra lande uden for EU anvender data om de europæiske forbrugere.

EU-kommissær Vivian Reding begrunder reformen af direktivet med, at det er vigtigt, at alle data om de europæiske forbrugere er beskyttet - uanset hvor de virksomheder, der behandler disse data, holder til huse.

Den formelle direktiv-ændring ventes at finde sted i sommeren 2012.

Det nye direktiv ventes at få direkte konsekvenser for alle leverandører af cloud-tjenester og sociale netværk, som opererer i EU-landene - det vil blandt andre sige Google, Facebook og Microsoft.

'Safe harbor'-aftale
EU og USA har i dag en fælles såkaldt 'safe harbor'-aftale, som gør det muligt for amerikanske virksomheder at håndtere data fra EU, så længe de respekterer en række særlige betingelser med fokus på privacy.

Betingelserne tæller blandt andet en regel om, at den enkelte forbruger skal have besked om, hvordan vedkommendes data anvendes, ligesom den europæiske forbruger skal have mulighed for at rette i og slette data.

Med reformen vil EU blandt andet forsøge at sikre, at hver enkelt forbruger giver sin udtrykkelige tilladelse til, at ikke-europæiske virksomheder kan anvende deres personlige oplysninger.

De europæiske regler er i dag ikke i tråd med den amerikanske lovgivning, hvor den såkaldte Patriot Act tvinger amerikanske virksomheder til at give de amerikanske myndigheder adgang til al information på deres servere - også de udenlandske.

Ligeledes skal de amerikanske virksomheder holde tæt med deres eventuelle viden om, at de amerikanske myndigheder har været på besøg og kigget gennem data.

Du kan læse mere om EU-planerne her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere






Premium
Cyberkriminelle har fået et nyt våben - og det virker: Derfor vælger mange flere hackede virksomheder at betale hackerne
Interview: 2020 har været et hårdt år på cybersikkerhedsområdet. Og situationen spidser nu til, efter en ny kynisk tendens er eksploderet gennem året. Og den forsvinder ikke igen, spår sikkerheds-ekspert Peter Kruse.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.