Artikel top billede

EU: Google og Facebook må ikke bare bruge dine data

EU vil stramme den måde, som ikke-europæiske firmaer som Facebook og Google kan anvende dine data på.

EU-Kommissionen er på vej med en stor reform af EU's såkaldte databeskyttelses-direktiv, som sigter mod at stramme den måde, hvorpå virksomheder fra lande uden for EU anvender data om de europæiske forbrugere.

EU-kommissær Vivian Reding begrunder reformen af direktivet med, at det er vigtigt, at alle data om de europæiske forbrugere er beskyttet - uanset hvor de virksomheder, der behandler disse data, holder til huse.

Den formelle direktiv-ændring ventes at finde sted i sommeren 2012.

Det nye direktiv ventes at få direkte konsekvenser for alle leverandører af cloud-tjenester og sociale netværk, som opererer i EU-landene - det vil blandt andre sige Google, Facebook og Microsoft.

'Safe harbor'-aftale

EU og USA har i dag en fælles såkaldt 'safe harbor'-aftale, som gør det muligt for amerikanske virksomheder at håndtere data fra EU, så længe de respekterer en række særlige betingelser med fokus på privacy.

Betingelserne tæller blandt andet en regel om, at den enkelte forbruger skal have besked om, hvordan vedkommendes data anvendes, ligesom den europæiske forbruger skal have mulighed for at rette i og slette data.

Med reformen vil EU blandt andet forsøge at sikre, at hver enkelt forbruger giver sin udtrykkelige tilladelse til, at ikke-europæiske virksomheder kan anvende deres personlige oplysninger.

De europæiske regler er i dag ikke i tråd med den amerikanske lovgivning, hvor den såkaldte Patriot Act tvinger amerikanske virksomheder til at give de amerikanske myndigheder adgang til al information på deres servere - også de udenlandske.

Ligeledes skal de amerikanske virksomheder holde tæt med deres eventuelle viden om, at de amerikanske myndigheder har været på besøg og kigget gennem data.

Du kan læse mere om EU-planerne her.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere