Artikel top billede

Rigmand har købt 5,5 procent af IBM i al stilhed

Amerikansk rigmand har i al stilhed opkøbt IBM-aktier for 60 milliarder kroner siden marts.

Den amerikanske rigmand og superinvestor Warren Buffet har i al stilhed opkøbt IBM-aktier for i alt knap 60 milliarder kroner siden marts.

Det svarer til, at den 81-årige investor gennem sit investeringsselskab Berkshire Hathaway nu ejer 5,5 procent af IBM.

Warren Buffet - der er god ven med Microsofts Bill Gates - har ellers historisk holdt fingrene langt væk fra teknologi-selskaber.

Han har tidligere sagt, at han ikke forstår it-selskaberne og deres produkter godt nok til, at han har turdet investere store summer i dem.

Investeringen i IBM er således den første rigtigt store investering, som han har foretaget i et it-selskab.

"Jeg kender ikke til andre store selskaber, der er så konkrete om, hvad målet er, og hvordan det skal nås," sagde Warren Buffet mandag aften i et interview med tv-stationen CNBC, hvor han løftede sløret for sin investering.

Sjælden investeringsnæse

Den 81-årige Warren Buffet har opbygget sin gigantiske formue på at have en sjælden næse for at lægge sine penge dér, hvor der er maksimal afkast, men minimal risiko.

Hans investering i IBM er dermed en cadeau til IBM-topchef Sam Palmisano, der trækker sig fra posten om kort tid. Hvorfor kan du læse her.

Sam Palmisano har gennem sine ni år som topchef for selskabet arbejdet målrettet på at transformere det fra hardware-producent til leverandør af it-services og konsulent-arbejde.

Denne manøvre har været ganske succesfuld. I hvert fald har IBM i et stykke tid haft pæn vækst, som selskabet ikke mener er slut endnu.

Berkshire Hathaway ejer desuden Intel-aktier for et større millionbeløb, der dog er pebernødder set i forhold til selskabets samlede portefølje.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.