Artikel top billede

Køb dine egne supercomputer-beregninger over nettet

Har du brug for en hurtig lille supercomputer-beregning? Så kan du nu købe dig adgang til en supercomputer over nettet.

Computerworld News Service: Amazon Web Services (AWS) vil gerne tiltrække flere high-performance computing-brugere til sin cloud og har lanceret en offentlig beta af Cluster Compute Eight Extra Large - selskabets mest kraftfulde cloud-service til dato.

AWS's cloud til high performance-applikationer tilbyder samme fordele som for andre applikationer: Det eliminerer udgifterne og kompleksiteten ved at skulle købe, konfigurere og køre et computer-cluster i huset, siger Amazon.

Applikationer, der kan få glæde af Amazons cloud-baserede cluster inkluderer fysiske simulationer, seismiske analyser, medicin-udvikling, gen-analyser, fly-design og en række applikationer til forretningsbrug og analyser, fortæller virksomheden.

Alle Cluster Compute Eight Extra Large (CC2)-instanser indeholder to Xeon-processorer fra Intel, hver med otte hardware-kerner.

Hver CC2-instans kommer desuden med 60,5GB RAM og 3,37TB storage, og den kommunikerer med andre instanser - eller virtuelle servere - i et cluster ved hjælp af 10 gigabit ethernet.

Tjenesten vil koste godt 13,5 kroner i timen for en on-demand-løsnig, og brugerne kan vælge mellem Linux eller Windows Server 2008 R2 som styresystem.

Brugerne kan også vælge en kontrakt-løsning til en pris på knap 23.500 kroner plus godt tre kroner i timen for en et-årig kontrakt, eller de kan vælge at byde på tid på EC2 Spot Market, hvor prisen kan være en del lavere, fortæller Amazon.

De brugere, der gerne vil have et system, som kvalificerer sig blandt de 500 hurtigste computere i verden, kan lancere deres egen array med 290 CC2-pakker til mindre end 5.500 kroner i timen.

For at vise, hvad cloud kan gøre, har Amazon sammensat et cluster med 17.024 kerner, der kom ind på en 42.-plads på den seneste liste over verdens 500 hurtigste computere, der er udkommet i denne uge.

Indtil videre er cluster-instanserne kun tilgængelige i dele af USA, men virksomheden planlægger at udbrede muligheden til flere steder i løbet af næste år.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere