Artikel top billede

Din Android er det perfekte mål for mobilmalware

Al nyudviklet malware til mobile enheder har Android som mål, lyder det fra McAfee. Se her, hvad malwaren typisk består af.

Læs også: Det vælter ind med malware på din Android-mobil

Computerworld News Service:  Android blev ifølge sikkerhedsselskabet McAfee allerede i andet kvartal 2011 det mest populære mål, men nu står det endnu værre til.

"Faktisk var Android i dette kvartal det eneste mål for udviklerne af mobilmalware," står der i McAfees nye rapport om årets tredje kvartal.

Den kommer samtidig med en anden sikkerhedsrapport fra Juniper Networks, der ligeledes har kig på malware-niveauet for Android. Det kan du læse mere om her.

Samlet set er der i tidens løb blevet skrevet mere malware til mobilstyresystemet Symbian, men Android har nu overgået Symbian, hvad angår nye exploits.

Af almindelige angreb kan nævnes SMS-trojanere, der kaprer telefonen og ringer op til højttakserede numre.

Det drejer sig eksempelvis om Android/Wapaxy, Android/LoveTrp og Android/HippoSMS.

De opsnapper endda bekræftelsesbeskeder, så ofrene ikke indser, hvad der er i færd med at ske.

Stjæler data

McAfees rapport beskriver en forøgelse i antallet af tilsyneladende legitime apps til Android, som indeholder malware, der stjæler så meget data som muligt fra telefonen.

Andre trojanere på Android går efter selve opringningerne på den kompromitterede telefon. For eksempel optager og stjæler trojaneren Android/NickiSpy.A både telefonopkald, GPS-data og SMS'er.

McAfee har også iagttaget rodangreb, der fjerner applikationer fra den sikre sandkasse, som Android er designet til at placere dem i. Det giver angriberne adgang til databaser og funktioner såsom SMS, e-mail og kontakter.

Mobilmalwaren er ifølge McAfee steget stødt i løbet af de sidste 11 kvartaler og i tredje kvartal i år blev der opdaget omkring 1.400 forskellige slags.

Rootkits ser ifølge McAfees rapport ud til at have fremgang igen efter antallet af nyopdagede eksemplarer faldt hver måned fra marts til juni.

Men i september steg antallet brat igen til næsten 60.000 efter et lavpunkt på lige over 30.000.

Angriberne fokuserer tilsyneladende på rootkit'ene TDSS og Koutodoor. McAfee har fundet omkring 35.000 eksemplarer af TDSS og omkring 25.000 eksemplarer af Koutodoor.

Nævnt efter udbredelse er de former for skadelige kode, der opdages flest af på verdensplan, følgende:

- Skadelige iframes.

- Skadelige genvejsfiler i Windows.

- Filinficeringer.

- Malware baseret på automatisk afspilning af flytbare enheder såsom USB-nøgler samt webbaserede filinficeringer.

Den generelle hastighed for udbredelse af malware ser ifølge rapporten ud til at accelerere.

Sidste år lød McAfees prognose for det samlede antal unikke malwareprøver, man ville opdage i 2011, på 70 millioner. Det tal er indtil videre blevet revideret til op mod 75 millioner.

Læs også: Det vælter ind med malware på din Android-mobil

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.