Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Så mange apps kan Windows Phone-folk få fingrene i

Det vælter ind med nye apps til Windows Phone Marketplace. Men der er stadig rigtig lang vej op til konkurrenterne.

Computerworld News Service: Microsofts applikationsbutik til Windows Phone 7 stiller nu 40.000 apps til rådighed, viser en uofficiel opgørelse foretaget af websitet All About Windows Phone.

Tallene viser, at der hver dag tilføjes cirka 165 apps til Windows Phone Marketplace.

Det betyder, at app-butikken vil nå op på 50.000 apps i løbet af januar.

Der blev indgivet næsten 11.000 apps alene i løbet af de første 90 dage og næsten 5.000 i løbet af den sidste måneds tid.

Mere end 10.000 af de nyligt offentliggjorte apps kommer fra forskellige udgivere, hvilket indikerer, at Microsofts mobilplatform er begyndt at vinde fodfæste hos udviklerne.

Ud af de godt 40.000 apps, der er blevet offentliggjort via Windows Phone Marketplace, er lige over 5.500 ikke længere tilgængelige, fordi de enten er blevet fjernet af Microsoft eller af udgiveren.

De fleste apps i Windows Phone Marketplace er spil (15 procent), efterfulgt af bøger og opslagsværker (15 procent), kontorværktøjer (14 procent) og anden underholdning (13 procent). Omkring 68 procent af applikationerne er gratis.

Apple og Google er stadig app-butikkernes konger

Microsofts 40.000 apps skal ikke undervurderes, men Windows Phone Marketplace er stadig en miniput sammenlignet med giganterne på mobilområdet.

Apples App Store er størst med over 500.000 apps, mens Googles Android Market tilbyder godt 400.000 apps.

Microsofts app-butik har desuden nogle påfaldende mangler såsom Skype, der er tilgængelig på både iOS og Android, og som Microsoft ellers for nylig købte.

Selvom Windows Phone Marketplace ikke kan måle sig med de konkurrerende app-butikker i forhold til antallet af apps, så finder man dog med ganske få undtagelser de mest populære apps eller nogle tilsvarende.

Integreret i Windows Phone

Det ser ud til, at Microsofts strategi ikke blot er at tilbyde en masse apps fra tredjeparter, men at indbygge funktionaliteten fra nogle af de mest populære direkte i sit mobilstyresystem.

Mange af de funktioner som brugerne af iOS finder i tredjeparts-apps såsom kontorprogrammer, er integreret i Windows Phone.

Windows Phone 7 har dermed sin egen Office-pakke, og Mango integrerer søgning efter sange (i stil med Shazam), lokal søgning efter kulturelle begivenheder med funktionen Local Scout (i stil med mange forskellige apps, hvor man kan søge efter, hvad der sker i lokalområdet) mens integration med Facebook og Twitter er indbygget i funktionen People Hub.

I den nyeste Windows Phone 7-smartphone, Nokia Lumia 800, er der dog stadig brug for adskillige tredjeparts-apps, før platformen leverer en fuldendt oplevelse.

For eksempel er det stadig nødvendigt at downloade Adobe Reader for at læse pdf-dokumenter.

Ønsker man at bruge Google+ skal man vide, at Windows Phone 7 Marketplace endnu ikke har en app tilgængelig til denne service.

Microsoft har dog angiveligt planer om at integrere servicen i People Hub.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere