Artikel top billede

Den 23-årige amerikanske soldat, Bradley Manning, kan snart se frem en egentlig retssag, efter han har siddet 560 dage i fængsel - heraf 250 dage i isolation. Foto: Skærmdump fra YouTube.

Wikileaks-sladrehank bliver stillet for militær domstol

23-årige Bradley Manning skal snart for en militær domstol, hvor han blandt andet er anklaget for at have lækket en kvart million fortrolige dokumenter til Wikileaks.

Den amerikanske soldat Bradley Manning kan efter halvandet års ophold i Hotel Gitterly se frem til at skulle stå foran en dommer i militær retssag den 16. december.
 
Bradley Manning er anklaget for at være manden, der lækkede fortrolige diplomatiske og militære dokumenter til sladrehanks-tjenesten Wikileaks, hvilket førte til hans arrestation i juli 2010. 
Soldaten med det blakkede rygte skal den 16. december ind til en såkaldt Artikel 32-høring i Fort Meade, Maryland, hvilket betegnes som det første skridt ind i en egentlig krigsret, der kan ende med livstidsfængsel for den 23-årige soldat.
 
Det skriver The Telegraph.
 
Flere dokumenter i spil
Retssagen i Maryland bliver således det første spadestik i sagen, hvor han er anklaget for at have hjulpet fjenden ved at overrække whistleblower-tjenesten Wikileaks omkring 250.000 dokumenter i en sag, der senere blev kendt verden over som Cablegate.
 
Derudover er Bradley Manning blandt andet anklaget for at have lækket optagelser af et siden berømt og berygtet amerikansk luftangreb i Baghdad den 12. juli 2007, hvor to Reuters-journalister og flere civile umiddelbart blev dræbt efter et uprovokeret angreb.
 
Afsløringen af Bradley Manning kom efter en chat den 20. maj 2010 med en tidligere hacker, Adrian Lamo, hvor Bradley Manning ifølge hackeren afslørede, at han lå inde med de mange kontroversielle dokumenter og havde lækket dem til Wikileaks.
 
Undervejs mod retssagen har anklageren droppet at få Bradley Manning dødsdømt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere