Artikel top billede

Sådan har RTX Telecom fået stoppet årelang nedtur

Det danske telefirma RTX Telecom har været igennem en hård kur for at vende mange års underskud til overskud.

Fyringer, lukning af en afdeling og ændret fokus er den tur, som virksomheden RTX Telecom har været igennem de seneste år.

Nu har turen udløst det første overskud, efter otte regnskaber på stribe med røde tal og et samlet underskud på næsten en kvart milliard kroner.
 
"Det er en klassisk turnaround, hvor man begynder med at skære omkostningerne til og skærer de tabsgivende forretningsområder fra," fortæller administrerende direktør Jesper Mailind fra RTX Telecom.
 
Virksomheden med base i Aalborg udfører forskning og udvikling på vegne af andre virksomheder i forretningsenheden RTX Technology, mens det andet ben i firmaet, RTX Products, står bag produkter til trådløs IP-telefoni og trådløse telefoner til Skype-telefoni.
 
Lukkede afdeling
Efter de mange år med røde tal kunne selskabet forleden meddele, at resultatet for 2010/11 endte med et overskud på 3,9 millioner kroner efter skat.
 
"Vi begyndte reelt set på den her turnaround i 2009 med at slanke organisation og ledelse, og fokus blev rettet mod at lukke de dele af forretningen, der ikke indbragte penge. I stedet rettede vi fokus mod de steder, hvor vi tror på vækst," siger Jesper Mailind.
 
Da RTX for et år siden fremlagde regnskabet for 2009/10, annoncerede selskabet samtidigt, at afdelingen RTX Network Systems blev lukket ned efter tab og uden udsigt til overskud.
 
Selskabet oplevede i det seneste regnskabsår en tilbagegang i omsætningen på syv procent til 205 millioner kroner. Blandt andet fordi RTX Network Systems blev lukket ned.
 
Derimod spillede det hårdtprøvede internationale økonomiske klima ikke ind.
 
"Vi er ikke blevet påvirket af det internationale økonomiske klima endnu, men det ser noget mere usikkert ud i det år, som vi er på vej ind i nu," siger Jesper Mailind.
 
Han henviser til gældskrisen i Sydeuropa samt det anspændte politiske klima i USA.
 
Vækst i trådløse teknologier
Men Jesper Mailind ser trods alt positivt på fremtiden.
 
"Der er en meget positiv trend i, at flere og flere ting bliver trådløse. Vi kommer til at se en meget stor vækst i anvendelse af trådløs teknologi, og vi vil også se en vækst i 'low power'-trådløse teknologier," siger han og fremhæver, at her har virksomheden sit speciale.
 
RTX har storkunder som Microsoft, hvor selskabet står for trådløs teknologi til spilkonsollen Xbox 360, ligesom Philips Healthcare er en anden kunde.

Læs også: Dansk telefirma i plus efter otte år med underskud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere


Sådan forsvarer du dig effektivt mod Ransomware

Mange danske virksomheder været ramt af succesfulde ransomware-angreb i det seneste års tid, hvor hackere formår at indsnige kode i systemerne, som de anvender til at blokere for organisationens data. På denne konference får du derfor overblik over en række muligheder for at modstå ransomware-angreb - og komme videre når de sker.

16. december 2021 | Læs mere


Strategisk IT-sikkerhedsdag 2022 - identificer, beskyt og forsvar

IT-sikkerhedstruslerne mod virksomhederne er i takt med tiden blevet større og værre, fordi virksomhederne er mere end nogensinde før afhængige af data og IT. Det stiller krav til de IT-ansvarlige, der konstant skal tage bestik af det skiftende trusselniveau. Det kræver blandt andet, at it-sikkerhed bliver sat på den strategiske dagsorden i virksomhederne – men hvordan?

25. januar 2022 | Læs mere