Artikel top billede

Dansk telefirma i plus efter otte år med underskud

Otte regnskaber på stribe har budt på et samlet underskud på næsten 250 millioner kroner. Men nu er vinden pludselig vendt for dansk telefirma.

Endelig er der sorte tal på bundlinjen hos RTX Telecom.
 
Efter otte år i træk med røde tal er virksomheden, der udvikler trådløst udstyr, kommet med et positivt årsregnskab.
 
Selskabet kommer ud af regnskabsåret 2010/11 med et resultat på 3,9 millioner kroner efter skat.
 
"Regnskabsåret 2010/11 markerer den første milepæl i RTX' turnaround plan, idet selskabet for første gang i otte år viser positive resultater," udtaler administrerende direktør Jesper Mailind om regnskabet.
 
RTX Telecom genererer overskuddet på trods af, at selskabets omsætning falder med 7,2 procent til 205 millioner kroner.
 
Årsagen er, at virksomheden har afviklet den underskudsgivende aktivitet RTX Network Systems, som leverede trådløse netværk primært i Latinamerika.  

De otte årsregnskaber forinden regnskabet for 2010/11 har givet en samlet bundlinje på minus 246,4 millioner kroner.
 
Fyrede topchefen
Virksomheden med base i Aalborg har siden 2009 været igennem en større turnaround-proces.
 
Den oprindelige plan for at vende udviklingen blev iværksat af den daværende topchef Tage Rasmussen, som fokuserede på at skære i omkostningerne.
 
Det har blandt andet medført, medarbejderstaben i virksomheden i dag er noget mindre. Der var i regnskabsåret 08/09 lidt over 200 ansatte i RTX, mens antallet i dag er nede på 167.
 
I maj 2009 valgte bestyrelsen at afskedige Tage Rasmussen som administrerende direktør i selskabet. En fyring, som havde været planlagt i et par måneder.
 
Afløseren endte med at blive Jesper Mailind, som selskabet fandt i egne rækker. Bestyrelsesformanden i RTX er den tidligere TDC-topchef Jens Alder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere