Fordobler overskud på publicering

Stibo-koncernen har høstet resultatet af sidste års bugnende ordrebøger. 46,5 millioner kroner blev resultatet efter skat i sidste regnskabsår, mere end en fordobling i forhold til året før.

Selv om omsætningen kun oplevede en beskeden stigning med cirka 48 millioner kroner til 1,1 milliard kroner, har Stibo, som indtil sidste år hed Aarhuus Stiftsbogtrykkerie, mere end fordoblet overskuddet i sidste regnskabsår.

Årsresultatet blev på 46,5 millioner kroner mod 20,6 millioner kroner året før.

Stibo ændrede i maj 2002 struktur og har nu tre forretningsenheder.

Stibo Graphic driver grafisk virksomhed med såvel trykkeri som internet-publisering, mens Stibo Catalog udvikler systemer til industri-kataloger.

Den sidste enhed er CCI Europe, en af verdens største leverandører af redaktionelle avissystemer, som blandt kunderne har eksempelvis Politiken og Jyllands-Posten.

Men de største kunder er medier som The New York Times og USA Today, som er det amerikanske dagblad, der har størst oplag.

Stibo KoncernenÅrsregnskab
Millioner kroner20022001
Omsætning11181070
Resultat af primær drift (EBIT)7241,5
Resultat før skat 63,330,4
Resultat46,520,6
Egenkapital525,5480,3
Antal ansatte10501114
Stibo-koncernen opgiver ikke resultaterne for de individuelle enheder, men koncerndirektør Vilhelm Hvid forklarer, at den øgede indtjening har været jævnt fordelt på aktiviteterne.

Sammenlægninger og store ordrer

Han forklarer selv det overraskende gode resultat, som overstiger Stibos egne forventninger til året, med at man ved sammenlægning af en række mindre virksomheder under Stibo har opnået en mere hensigtsmæssig struktur.

- Før var der en række mindre virksomheder, hvis mål kunne stritte i mange retninger. Med denne opdeling får vi fælles fodslag, siger Vilhelm Hvid.

Samtidig var selskabet i den gunstige situation, at ordrebøgerne var fyldte ved forretningsårets start. Så godt ser det ikke længere ud, så Vilhelm Hvid tør ikke love et lige så imponerende resultat for indeværende år.

- Vi kan godt mærke på ordreindgangen, at der er krise. Vi har ikke fulde ordrebøger lige som sidste år, siger han.

Virksomheden er også stærkt følsom over for valutaudsving i dollar- og pundkursen. Holder de lave valutakurser regnskabsåret ud, kan det alene betyde et omsætningstab på 35 millioner kroner, forklarer Vilhelm Hvid.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere