Fordobler overskud på publicering

Stibo-koncernen har høstet resultatet af sidste års bugnende ordrebøger. 46,5 millioner kroner blev resultatet efter skat i sidste regnskabsår, mere end en fordobling i forhold til året før.

Selv om omsætningen kun oplevede en beskeden stigning med cirka 48 millioner kroner til 1,1 milliard kroner, har Stibo, som indtil sidste år hed Aarhuus Stiftsbogtrykkerie, mere end fordoblet overskuddet i sidste regnskabsår.

Årsresultatet blev på 46,5 millioner kroner mod 20,6 millioner kroner året før.

Stibo ændrede i maj 2002 struktur og har nu tre forretningsenheder.

Stibo Graphic driver grafisk virksomhed med såvel trykkeri som internet-publisering, mens Stibo Catalog udvikler systemer til industri-kataloger.

Den sidste enhed er CCI Europe, en af verdens største leverandører af redaktionelle avissystemer, som blandt kunderne har eksempelvis Politiken og Jyllands-Posten.

Men de største kunder er medier som The New York Times og USA Today, som er det amerikanske dagblad, der har størst oplag.

Stibo KoncernenÅrsregnskab
Millioner kroner20022001
Omsætning11181070
Resultat af primær drift (EBIT)7241,5
Resultat før skat 63,330,4
Resultat46,520,6
Egenkapital525,5480,3
Antal ansatte10501114
Stibo-koncernen opgiver ikke resultaterne for de individuelle enheder, men koncerndirektør Vilhelm Hvid forklarer, at den øgede indtjening har været jævnt fordelt på aktiviteterne.

Sammenlægninger og store ordrer

Han forklarer selv det overraskende gode resultat, som overstiger Stibos egne forventninger til året, med at man ved sammenlægning af en række mindre virksomheder under Stibo har opnået en mere hensigtsmæssig struktur.

- Før var der en række mindre virksomheder, hvis mål kunne stritte i mange retninger. Med denne opdeling får vi fælles fodslag, siger Vilhelm Hvid.

Samtidig var selskabet i den gunstige situation, at ordrebøgerne var fyldte ved forretningsårets start. Så godt ser det ikke længere ud, så Vilhelm Hvid tør ikke love et lige så imponerende resultat for indeværende år.

- Vi kan godt mærke på ordreindgangen, at der er krise. Vi har ikke fulde ordrebøger lige som sidste år, siger han.

Virksomheden er også stærkt følsom over for valutaudsving i dollar- og pundkursen. Holder de lave valutakurser regnskabsåret ud, kan det alene betyde et omsætningstab på 35 millioner kroner, forklarer Vilhelm Hvid.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere