Artikel top billede

Minister: Derfor hugger vi kniven i Teknologirådet

Et bredt flertal i Folketinget skærer pengene til Teknologirådet væk. Minister forklarer hvorfor.

Et bredt flertal i Folketinget har besluttet at nedlægge Teknologirådet og skære bevillingen på 10 millioner kroner om året væk.

I stedet skal pengene bruges til forskning.

Computerworld har bedt uddannelsesminister Morten Østergaard (R) uddybe baggrunden for beslutningen, der har affødt en del kritik.

"Tiden er en anden end dengang i 1995, hvor rådet blev oprettet," fortæller Morten Østergaard indledningsvis.

Han forklarer, at teknologi og it i dag er indlejret i stort set alting - og på alle områder.

Bedre brugt på forskning

Derfor har han sammen med et enigt Folketing besluttet at nedlægge Teknologirådet, hvis arbejde han i øvrigt intet har at udsætte på.

Pointen er at pengene simpelthen er bedre brugt på forskning.

Teknologirådet oplyser at de selv har skaffet 13 millioner kroner i EU-forskningsmidler. Så det er vel egentlig en dårlig forretning ud fra et forskningssynspunkt at nedlægge det?

"Jeg anerkender fuldt ud, at de har være dygtige til at skaffe midler. Men det ændrer ikke ved at vi skal finde pengene på budgettet," siger Morten Østergaard.

Mange har kritiseret beslutningen om lukningen lige fra Dansk Industri til fagforeninger. Ligesom rådets arbejde er internationalt anerkendt. Har de bare ikke set lyset?

"Jeg tror, det er meget få ting. vi kan nedlægge, hvor der ikke vil være nogle der bliver kede af det."

"Det har ikke været en let beslutning."

"Men vi har altså en meget stram økonomi og knappe ressourcer," svarer Morten Østergaard.

Hvem skal nu udarbejde de kritiske og uafhængige analyser? KMD Analyse?

"Det synes jeg er et meget bredt spørgsmål."

"Man skal have uafhængig rådgivning fra mange steder. Og rådgivning fra sag til sag. Angående rådgivning til Folketinget så må det også ske fra gang til gang," siger ministeren.

Desuden peger Morten Østergaard på, at pengene faktisk kommer til at gå til uafhængig forskning, der i sidste ende også skaber viden.

Endelig oplyser ministeren at der er nedsat en Task Force, der ser på, hvordan man kan videreføre nogle af opgaverne i et andet regi.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere