Artikel top billede

Vil du have landets hurtigste internet? Flyt til Tranum

Dansk landsby overhaler Googles lynhurtige fiberforsøg.

Læs også:

Dansk provinsby slår dørene op for super-internet.

Google tester bredbåndsforbindelse på 1 Gbit/s.

Landsbyen Tranum ligger i den del af Vendsyssel, man kunne fristes til at benævne Udkantsdanmark.

Men når det kommer til internethastigheder, så er den lille by snart centrum for nogle af landets hurtigste internethastigheder.

Tranum i Jammerbugt Kommune har indgået et partnerskab med elselskabet Bredbånd Nord og indholdsselskabet Waoo! om at lave et Gigabit digitaliseringsprojektet, der målt på internethastigheder formentligt gør Tranum til Europas hurtigste landsby med internethastigheder på op til 1 Gigabit/s.

Projektet er døbt "Digitale Tranum" og vil få byen til at overhale Googles Gigabit-projekt i USA, fordi det jyske forsøg allerede inden udgangen af januar 2012 bliver realiseret. 

Googles Gigabit-projekt i Kansas City forventes færdig i 2014.

Nye muligheder

I løbet af 2012 vil der komme flere aktiviteter, som skal udnytte de teknologiske muligheder i fuldfede internetforbindelser.

Der er også planlagt undervisning af byens borgere.

"For os handler det om at skabe bedre muligheder for vores borgere, skole, erhvervsliv - og tryghed for vores ældre," siger initiativtageren til projektet og formand for Tranum Landsbyråd, Per Lorenzen.

Han peger på, at det i sidste ende handler om at sikre Tranums fremtid som en attraktiv landsby i en stadig mere globaliseret verden.

"Vi forsøger at fjerne de geografiske afstande gennem en fremtidssikret digital infrastruktur," siger Per Lorenzen.

De indlysende muligheder ligger i digital borgerservice og digital ældrepleje.

Den lokale skole vil også prøve at bruge forbindelserne til at eksperimentere med nye former for digital undervisning.

"Den nye regering bakker op om den tidligere regerings ambitiøse mål for, at borgernes kommunikation med kommunen skal digitaliseres frem mod 2015," siger borgmester Mogens Gade (V).

Ifølge ham er målet, at 50 procent af borgernes henvendelser til kommunen i 2015 skal foregå digitalt.

"Projektet i Tranum vil give os nogle værdifulde erfaringer med, hvilke muligheder vores borgere vil finde relevante. Desuden giver det os en stærk infrastruktur, og det har altid været med til at skabe udvikling og vækst. Der, hvor vi etablerer de nye digitale motorveje, gør det os mere attraktiv som kommune," siger Mogens Gade.

Målet for regeringen er, at alle danskere skal have adgang til 100 Mbit/s inden 2020.

Læs også:

Dansk provinsby slår dørene op for super-internet.

11757]Google tester bredbåndsforbindelse på 1 Gbit/s.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere