EU vil tvinge Facebook til ny annonce-model

Politikerne i EU vil stramme gevaldigt op på reglerne om reklamer på nettet. Særligt Facebooks målrettede annoncer står for skud.

Nu skal det være slut.

EU  har fået nok af Facebooks forretningsform. Derfor vil Europa-Kommissionen nu forbyde store dele af reklamerne på det sociale website.

Det skriver den britiske avis The Telegraph.

Netop som det er sluppet ud, at Facebook har planer om at blive børsnoteret i USA, trues selskabets forretning.

Selskabet tjener nemlig enorme summer på at sælge målrettet reklameplads til annoncørerne. Bare i Storbritannien tjente Facebook omkring 220 millioner kroner på målrettede annoncer gennem de sidste to år.

EU-kommissær Viviane Reding oplyser til The Telegraph, at EU arbejder på et direktiv, der forbyder Facebooks nuværende fremgangsmåde.

Som det er nu, vil singler ofte blive mødt af reklamer fra diverse datingbureauer, mens nybagte forældre vil se blereklamer, når de trykker ind på deres profil. Eksemplerne er mange.

Skal aktivt give tilladelse
Det kommende EU-direktiv sætter en stopper for indhentning og videregivelse af personlige oplysninger, med mindre den enkelte bruger aktivt har givet tilladelse til dette.

Det er altså de målrettede annoncer, Europa-Kommissionen ifølge Reding vil til livs.

Den kvindelige næstformand kommer dog aldrig nærmere ind på, hvordan Europa-Kommission konkret vil fortsætte herfra.

The Telegraph skriver imidlertid, at direktivet forventes at blive introduceret allerede i januar 2012.

Indtil lovgivningen bliver en realitet opfordrer Viviane Reding til mere åbenhed.

"Jeg opfordrer de sociale medier til at være mere gennemsigtige i forhold til, hvordan de arbejder. Brugerne har krav på at vide hvilke data, der indsamles og bearbejdes - og med hvilket formål," siger Viviane Reding.

Det samme kæmper aktivistgruppen Europe Vs. Facebook for. Mens gruppen dog udelukkende fokuserer på Facebook, skal det understreges, at Europa-Kommissionens direktiv vil komme til at gælde alle de sociale medier.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.