EU vil tvinge Facebook til ny annonce-model

Politikerne i EU vil stramme gevaldigt op på reglerne om reklamer på nettet. Særligt Facebooks målrettede annoncer står for skud.

Nu skal det være slut.

EU  har fået nok af Facebooks forretningsform. Derfor vil Europa-Kommissionen nu forbyde store dele af reklamerne på det sociale website.

Det skriver den britiske avis The Telegraph.

Netop som det er sluppet ud, at Facebook har planer om at blive børsnoteret i USA, trues selskabets forretning.

Selskabet tjener nemlig enorme summer på at sælge målrettet reklameplads til annoncørerne. Bare i Storbritannien tjente Facebook omkring 220 millioner kroner på målrettede annoncer gennem de sidste to år.

EU-kommissær Viviane Reding oplyser til The Telegraph, at EU arbejder på et direktiv, der forbyder Facebooks nuværende fremgangsmåde.

Som det er nu, vil singler ofte blive mødt af reklamer fra diverse datingbureauer, mens nybagte forældre vil se blereklamer, når de trykker ind på deres profil. Eksemplerne er mange.

Skal aktivt give tilladelse
Det kommende EU-direktiv sætter en stopper for indhentning og videregivelse af personlige oplysninger, med mindre den enkelte bruger aktivt har givet tilladelse til dette.

Det er altså de målrettede annoncer, Europa-Kommissionen ifølge Reding vil til livs.

Den kvindelige næstformand kommer dog aldrig nærmere ind på, hvordan Europa-Kommission konkret vil fortsætte herfra.

The Telegraph skriver imidlertid, at direktivet forventes at blive introduceret allerede i januar 2012.

Indtil lovgivningen bliver en realitet opfordrer Viviane Reding til mere åbenhed.

"Jeg opfordrer de sociale medier til at være mere gennemsigtige i forhold til, hvordan de arbejder. Brugerne har krav på at vide hvilke data, der indsamles og bearbejdes - og med hvilket formål," siger Viviane Reding.

Det samme kæmper aktivistgruppen Europe Vs. Facebook for. Mens gruppen dog udelukkende fokuserer på Facebook, skal det understreges, at Europa-Kommissionens direktiv vil komme til at gælde alle de sociale medier.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Boozt.com har med CTO Jesper Brøndum i spidsen udviklet sine 15 vigtigste it-systemer helt selv: "Vi er simpelthen nødt til at være i kontrol"
Om få dage går e-handelsgiganten Boozt.com på børsen i Danmark. CTO Jesper Brøndum har stået i spidsen for at udvikle 15 af selskabets kernesystemer selv. "Det er vores kerneprocesser, som vi gerne selv vil have kontrol over, og derfor har valgt selv at bygge. Vi har eksempelvis bygget vores eget finanssystem," fortæller han.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.