Artikel top billede

Test: Antivirus-programmer til Android er elendige

En test viser, at de gratis antivirus-løsninger til din Android-telefon skader mere end de gavner. Kvaliteten er skræmmende dårlig.

Er gratis antivirusprogrammer til Android noget værd?

Svaret er et rungende nej.

Det kan man læse i en test fra det uafhængige tyske institut, AV-TEST, som har testet syv gratis antivirus-løsninger til den smarte mobil.

Testen blev foretaget på en tablet med Android-version 2.2.1, der benyttes af godt halvdelen af Android-brugerne.

Efter installation skulle programmerne scanne enheden samt finde og fjerne 10 kendte apps, der kendes for at indeholde malware.

Ingen af opgaverne blev løst tilfredsstillende.

Alle syv dumper

Seks af programmerne opdagede mindre end ti procent af de skadelige koder, mens et enkelt program, Zoner Antivirus Free, fandt 30 procent.

Zoner Antivirus Free fandt desuden otte af de ti skadelige apps, mens de resterende seks fandt en eller ingen.

De gratis antivirus-applikationer er hentet i milliontal verden over, men de dårlige testresultater betyder, at mange smartphone-brugere går rundt med en falsk tryghed. De tror, de er beskyttede, hvilket de altså ikke er.

"Antallet af brugere, der installerer disse gratis løsninger, viser, at mange tror på dem, selvom de ikke tilbyder nogen troværdig beskyttelse," konkluderes det i rapporten.

Til sammenligning klarer de gratis antivirus-programmer til pc'er sig i mange tilfælde lige så godt, eller næsten lige så godt som betalingsløsningerne.

AV-Test afprøvede også to betalingsløsninger til smartphonen fra firmaerne Kaspersky og F-Secure. De klarede opgaven væsentligt bedre end de gratis versioner.

Den udførlige rapport kan hentes på AV TEST's webside (PDF).
Følgende gratisprogrammer blev testet af AV TEST:

- Antivirus Free.

- BluePoint Antivirus Free.

- GuardX Antivirus.

- Kinetoo Malware Scan.

- LabMSF Antivirus beta.

- Privateer Lite.

- Zoner AntiVirus Free.

Læs også:

Det vælter ind med malware på din Android-mobil

Din Android er det perfekte mål for mobilmalware

Overblik: Så usikker er din Android-telefon
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere