Artikel top billede

En række glade unge på opholdsstedet Alrunen i Broager, Sønderborg, har i dag været blandt de første anbragte unge, der har fået deres egen computer af Børnenes IT-Fond.
Fotograf: JK|M@rketing - Jonas Kunzendorf (Foto: Jonas Kunzendorf)

Gratis pc skal sikre anbragte unge en uddannelse

Unge, der er anbragt uden for hjemmet, får nu en bærbar computer, der skal hjælpe dem til at få en uddannelse og et bedre liv.

Læs også:

Børnenes IT-Fond scorer en million kroner

Ny it-fond deler gratis computere ud til danske børn

I disse dage uddeler Børnenes IT-Fond 214 bærbare computere til børn og unge, der er anbragt uden for hjemmet.

En anbringelse er ofte forbundet med sociale og faglige udfordringer, som ikke bliver nemmere at håndtere med de begrænsede økonomiske ressourcer, der er til rådighed i ungdomsboligerne og på døgninstitutionerne.

De manglende kroner og ører betyder, at der er stor mangel på it-udstyr til de unge, som derfor på endnu et punkt adskiller sig fra deres jævnaldrende.

Det kommer nok næppe bag på mange, at computeren er blevet et uundværligt arbejdsredskab i uddannelsessammenhæng. Men computeren er også blevet et vigtigt socialt element, hvor de unge kommunikere med hinanden.

Anbragte unge uden nem adgang til en computer har vanskeligt ved at aflevere opgaver, deltage i gruppearbejde, søge informationer og kommunikere med klassekammerater, da stadig mere og mere skolearbejde foregår online.

Alligevel viste en undersøgelse fra foråret 2011, at 69 procent af alle anbragte børn og unge her i landet må kigge langt efter en personlig computer. De har nemlig enten slet ingen adgang til det elektroniske værktøj uden for skoletiden, eller skal de stå i kø for at få tid på delecomputeren.

Altså har unge anbragt uden for hjemmet rigtig dårligt stillet i forhold til deres jævnaldrende, der typisk har deres egen personlige pc eller tablet.

Derfor gik Børnerådet, Børnehjælpsdagen, IT-Branchen og IDG i foråret sammen og stiftede Børnenes IT-Fond. Fonden har som mål at skaffe computere til de anbragte unge, der ikke selv har mulighed for at købe en.

"Adgang til computere er afgørende for børns sociale liv, uddannelse og fremtidige jobmuligheder. Anbragte børn skal ikke sættes bagud. It-erhvervet ønsker ordentlig adgang tul moderne kommunikation for alle, og det sætter vi nu konkret handling bag med børnenes IT-Fond," siger Morten Bangsgaard, der er administerende direktør i IT-Branchen og derfor engageret i Børnenes IT-Fond.

Og i dag uddeler Børnenes IT-Fond så de allerførste bærbare computere. Blandt andet har syv unge på opholdsstedet Alrunen i Sønderborg i dag modtaget hver deres Dell-pc.

Læs også:

Børnenes IT-Fond scorer en million kroner

Ny it-fond deler gratis computere ud til danske børn

Børnenes IT-Fond får 30.000 i gave
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere