Artikel top billede

Tre tips: Sådan kommer du i gang med BI på mobilen

Du kommer næppe uden at mobil business intelligence i de kommene år. Her er tre ting, du skal vide, inden du går i gang.

Læs også:

Business intelligence skal iphone-ificeres

Her er de store trends og spillere på BI-markedet

Business intelligence går kort og godt ud på, at du bruger dataanalyser til at optimere din forretning.

Det kan eksempelvis være statistikker og erfaringer, der omsættes til øget effektivitet og bedre kommunikation.

Ifølge konsulenthuset Platon bliver BI på smartphones og tablet-pc'er stort i den kommende tid.

Der er rig mulighed for at blive smart i en fart. Men inden du går i gang, er der lige et par ting, du bør gøre dig tanker om:

1: Device awareness
Device awareness dækker over det simple koncept at kende de mobile enheder, der er i spil, og være opmærksom på deres forskelle og ligheder.

Forskellige smartphones og tablets benytter forskellige operativsystemer, og det er vigtigt at skræddersy BI-applikationen til det konkrete enhed.
 
Herunder er det godt at have styr på alle de enkelte devices, der er indblandet i mobil BI i virksomheden.

Sæt dig ind i de forskellige enheders muligheder og begrænsninger, der kan nemlig godt være forskel, selvom to enheder i bund og grund benytter det samme operativsystem.

Eksempelvis bruger både en Sony-tablet og en Samsung-tablet operativsystemet Android, men de to producenter har alligevel sat hver deres præg på systemet.

Dermed fungerer design og funktioner ikke nødvendigvis ens på de to tablets trods det, at de begge benytter Android.

2: Flow
Et godt flow i mobil BI er nødvendigt for at sikre brugervenligheden. Netop brugervenligheden er essentiel i forhold til succesfuld mobil BI, da det er brugervenligheden, der sikrer, at medarbejderne får det integreret i deres dagligdag.

En nøgle til at sikre et godt flow er ganske enkelt at skrælle ind til benet.

Det betyder i praksis, at der ikke skal være flere informationer tilgængelige, end der reelt er brug for.

Det vil gøre det hurtigere og ikke mindst lettere at bruge for medarbejderen.

"Hjælp enheden med at hjælpe brugeren. På den måde bliver enheden til en slags personlig assistent, og det sikrer brugervenligheden," fortæller Stig Torngaard Hammeken, der er partner hos Platon.

3: Sikkerhed
Sikkerhed er det måske mest diskuterede inden for mobil BI. Eftersom mobil BI stadig er på et umodent stadie, og fordi hver virksomhed bruger business intelligence på sin egen måde, er det svært at definere en sikkerhedsstandard, som alle kan bruge.

Det er derfor vigtigt, at du gør dig tanker om, hvad du kunne tænke dig, sikkerheden skal have til formål.

Grundlæggende vil it-sikkerhed på en arbejdsplads dreje sig om at holde uvedkommende ude.

Eksempler på sikkerhed ved mobile BI i den forbindelse kan være at indføre obligatoriske låsekoder på smartphones, fjernadgang med henblik på at kunne administrere enheden eksternt, krypterede data og politikker omkring brug af arbejdsdata på en privat enhed.

Grundlæggende skal du altså se på, hvad du har brug for. Det er vigtigt ikke at gå på kompromis med sikkerheden, men det er lige så vigtigt ikke at gå for vidt, advarer Mads Frank, konsulentdirektør hos Platon:

"Sikkerhed er et major issue, men man skal passe på med, hvor mange spøgelser man ser."

Læs også:

Business intelligence skal iphone-ificeres

Her er de store trends og spillere på BI-markedet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere