Artikel top billede

Derfor bliver Windows 8 ikke en lyn-succes

Kun de færreste danske virksomheder vil være klar til at skifte fra deres eksisterende styresystemer til Windows 8, når den nye Windows 8 lanceres. Grunden finder du her.

Læs også:

IDC: Windows 8 er ‘irrelevant' for pc-brugere

Microsofts meget omtalte Windows 8, der står til at blive lanceret i 2012, byder på et markant anderledes interface.

Softwaregiganten har været i tænkeboksen og forsøger at skabe et moderne styresystem, der passer ind i en tid, hvor en pc ikke længere bare er en pc - men i høj grad også tablets med touchskærme.

Men selv om alt den tilgang allerede har skabt en pæn interesse for Windows 8, er det næppe noget, der vil få ret mange virksomheder til at opgradere til det nye styresystem, når det kommer.

"Vi forventer ikke, at folk render ud og opgraderer helt vildt, fordi det her kommer," siger IDC-analytiker Anders Elbak til Computerworld.

Tidligere på dagen skrev vi om en international rapport fra IDC, der siger, at "Windows 8 bliver stort set irrelevant for brugerne af almindelige pc'er, og vi forventer nærmest ingen opgraderinger fra Windows 7 og til Windows 8 i den formfaktor."

Rapporten tager dog udgangspunkt i 2012-udbredelsen, og da Windows 8 først kommer efter sommerferien, er det derfor ikke så underligt, at styresystemet kun vil opnå en begrænset udbredelse næste år.

"Det er de færreste virksomheder, der hopper med på det nyeste styresystem, så snart det kommer ud. Og slet ikke når der stadig er forholdsvist mange, der opgraderer til Windows 7," lyder det fra den danske IDC-analytiker.

Danske virksomheder glade for Windows 7

I en dansk kontekst er Anders Elbak dog heller ikke i tvivl om, at Microsoft kommer til at kæmpe for at få virksomhederne til at opgradere fra Windows 7 til 8.

"Der er mange, der bliver hængene i det, de har, medmindre de har en grund til at skifte."

Han peger på, at grunden blandt andet kan være, at supporten på det eksisterende styresystem, eksempelvis XP, ophører, eller at man skal i gang med at indkøbe nye pc'er.

"Men det kommer selvfølgelig også an på, hvad Windows 8 reelt kan, og om der er noget nyt i det for folk med en almindelig, gammeldags pc."

Anders Elbak forklarer, at ligesom Vista fik det svært blandt andet på grund af den store tilfredshed med XP, så kan Windows 8 få det svært i kølvandet på Windows 7's succes.

"Der er meget, der tyder på, at der er stor tilfredshed med Windows 7, og dermed er der heller ikke den store interesse for at skifte bare for at skifte. Der er ikke mange virksomheder, der har et stort behov for at løbe ud og opgradere til Windows 8."

Læs også:

IDC: Windows 8 er ‘irrelevant' for pc-brugere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere