Artikel top billede

Analyse: Windows 8 er irrelevant for pc-brugere

Det bliver kun de færreste, der kommer til opgradere fra Windows 7 til den nye Windows 8.

Computerworld News Service: Windows 8 bliver "stort set irrelevant" for traditionelle pc-brugere, mener analysehuset IDC.

Microsoft står over for en udfordring med det nye styresystem, siger IDC, eftersom Windows 8 forsøger at tage "det bedste fra begge verdener" med et styresystem til både desktop og tablets.

"Windows 8 bliver stort set irrelevant for brugerne af almindelige pc'er, og vi forventer nærmest ingen opgraderinger fra Windows 7 og til Windows 8 i den formfaktor," lyder det fra analysehuset. 

"Kunderne vil spørge 'hvilken værdi giver Windows 8 til min stationære eller bærbare computer?' og den eneste fordel, jeg kan få øje på, er, at den giver adgang til Windows app store," siger chefanalytiker Al Gillen, IDC.

I august bekræftede Microsoft, at Windows 8 vil indeholde en "Windows Store", som du kan læse meget mere om her.

Windows 7 er ret populær

Al Gillen mener, at problemer med kompatibilitet i applikationer på Windows 8 sammen med Windows 7's nylige popularitet blandt virksomhederne, også vil lægge en dæmper på udbredelsen af Windows 8.

Applikations-kompatibiliteten har historisk set været et stort problem for Microsoft, fortæller Al Gillen, der beskriver de tidligere udfordringer på det område.

"Windows 2000 Pro krævede af udviklerne, at de opgraderede deres applikationer, men det gjorde de bare ikke," fortæller Al Gillen.

"Så Microsoft var tvunget til at udgive Windows XP med bedre applikations-kompatibilitet. Så kom Vista, og så var der igen problemer med kompatibiliteten. Windows 7 forbedrede [applikations-kompatibiliteten], fordi det var nødvendigt for Microsoft."

Han forventer, at samme kompatibilitets-problemer vil plage Windows 8, blandt andet på grund af versionens "Metro"-interface, der er designet med udgangspunkt i felter på skærmen, og som er en af de helt store grunde til, at han forudser, at Windows 8 ikke vil begynde at opleve den store popularitet før 2013. 

Windows 7 er populær

Brugerne har i høj grad taget Windows 7 til sig.

Microsofts seneste salgstal for Windows 7 endte på 450 millioner solgte licenser i alt ved udgangen af september 2011, hvilket svarer til en stigning fra 240 millioner i oktober 2010.

Lige så sigende er det, når web-analyse-firmaet Net Applications fortæller, at Windows 7 fandtes på 38 procent af alle Windows-pc'er i november, hvilket svarer til en stigning på 22 procent i forhold til året før.

Al Gillen er mere optimistisk, når det handler om Windows 8 på tablets, men han advarer om, at Microsoft vil skulle stryge markedet med hårene for at opnå succes.

Udviklerne er centrale

Al Gillen siger, at nøglen til Windows 8's succes på tablets ligger i Microsofts evne til at overbevise udviklerne om, at styresystemet fortjener deres fulde opmærksomhed.

Hvis virksomheden kan overbevise udviklerne om at redesigne eksisterende Windows-applikationer til 8's Metro-interface og skabe nye mobil-orienterede applikationer, så har det en chance.

"Men hvis den ikke er i stand til at overbevise udviklerne om at investere på den rigtige made - og historisk set er netop den øvelse mislykkedes for Microsoft flere gange - så ser fremtiden dyster ud," vurderer Al Gillen.

Selv om Al Gillen ikke giver Windows 8 mange chancer for at opnå samme opgraderingssucces som sine forgængere, så gentog han flere gange, at han ikke mener, at Microsoft i sig selv er irrelevant.

"Man kan ikke kalde Microsoft irrelevant, når deres styresystem findes på mere end 90 procent af de nye systemer," siger Al Gillen.

Microsoft har ingen kommentarer til IDC's Windows 8-forudsigelser.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere