Artikel top billede

Tidligere HP-bestyrelsesformand død - blot 58 år

Den tidligere magtfulde bestyrelsesformand for HP, Patricia Dunn, er død.

Den tidligere bestyrelsesformand for Hewlett-Packard, Patricia Dunn, døde mandag i sit hjem i Californien efter længere tids kræftsygdom.

Hun blev blot 58 år.

Patricia Dunn var blandt de mest magtfulde kvinder i globalt erhvervsliv i 1990'erne og 2000'erne og stod blandt andet i spidsen for ansættelsen af HP's så succesfulde direktør, Mark Hurd, der dog senere blev fyret på grund af en sex-relareret sag, som du kan læse mere om her.

Patricia Dunn afløste i 2005 HP's Carly Fiorina som magtfuld bestyrelsesformand for det enorme selskab.

Denne post sad hun på, indtil en stor spionage-skandale, der involverede store dele af HP's bestyrelse, kostede hende posten i 2006. Det kan du læse mere om her.

Her blev hun og andre beskyldt for at have hyret et detektiv-bureau, der blandt andet skulle overvåge de øvrige bestyrelsesmedlemmers kommunikation.

Du kan læse mere om denne spionage-skandale her.

Patricia Dunn fastholdt helt tiden, at hun intet kendte til overvågningen.

Til slut blev de formelle sigtelser af Patricia Dunn droppet.

Patricia Dunn var oprindeligt uddannet journalist og var i en periode topchef for Barclays Global Investors. Hun trak sig fra denne stilling i 2002 for at gå i behandling for brystkræft.

Patricia Dunn trådte ind i HP's bestyrelse i 1998.

Læs også:

Spionsag mod tidligere HP-formand droppes.

HP betaler 84 millioner kroner i spionforlig.

Spion-anklaget HP-chef: Jeg er uskyldig.

HP-formand forlader omgående bestyrelsen .




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere