Tidligere HP-bestyrelsesformand død - blot 58 år

Den tidligere magtfulde bestyrelsesformand for HP, Patricia Dunn, er død.

Den tidligere bestyrelsesformand for Hewlett-Packard, Patricia Dunn, døde mandag i sit hjem i Californien efter længere tids kræftsygdom.

Hun blev blot 58 år.

Patricia Dunn var blandt de mest magtfulde kvinder i globalt erhvervsliv i 1990'erne og 2000'erne og stod blandt andet i spidsen for ansættelsen af HP's så succesfulde direktør, Mark Hurd, der dog senere blev fyret på grund af en sex-relareret sag, som du kan læse mere om her.

Patricia Dunn afløste i 2005 HP's Carly Fiorina som magtfuld bestyrelsesformand for det enorme selskab.

Denne post sad hun på, indtil en stor spionage-skandale, der involverede store dele af HP's bestyrelse, kostede hende posten i 2006. Det kan du læse mere om her.

Her blev hun og andre beskyldt for at have hyret et detektiv-bureau, der blandt andet skulle overvåge de øvrige bestyrelsesmedlemmers kommunikation.

Du kan læse mere om denne spionage-skandale her.

Patricia Dunn fastholdt helt tiden, at hun intet kendte til overvågningen.

Til slut blev de formelle sigtelser af Patricia Dunn droppet.

Patricia Dunn var oprindeligt uddannet journalist og var i en periode topchef for Barclays Global Investors. Hun trak sig fra denne stilling i 2002 for at gå i behandling for brystkræft.

Patricia Dunn trådte ind i HP's bestyrelse i 1998.

Læs også:

Spionsag mod tidligere HP-formand droppes.

HP betaler 84 millioner kroner i spionforlig.

Spion-anklaget HP-chef: Jeg er uskyldig.

HP-formand forlader omgående bestyrelsen .Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?