A.P. Møller taber sag om gangsta-maersk.dk

Danmarks største virksomhed, A.P. Møller-Mærsk Gruppen, har tabt en domænesag til en 18-årig handelsskoleelev fra Løgumkloster, der havde registreret domænet gangsta-maersk.dk og lagt pornobilleder ud på det. Det måtte han godt, lyder kendelsen. Den unge mand hedder nemlig selv Mærsk.

Danmarks største virksomhed, A.P. Møller-Mærsk Gruppen, må strække våben og erkende, at det er tilladt at anvende topchefen Mærsk McKinney-Møllers fornavn i net-regi uden for rederi-gigantens aktiviteter.

I en ny afgørelse har Klagenævnet for Domænenavne nemlig givet den 18-årige handelsskole-elev Tommy Mærsk fra Løgumkloster tilladelse til at beholde sit domænenavn, gangsta-maersk.dk.

A.P. Møller-Mærsk Gruppen havde ellers krævet, at domænet blev fjernet fra jordens overflade - blandt andet fordi gangsta-maersk.dk indeholdt forskellige frække billeder, da rederiet opdagede dets eksistens. For tiden er domænet dog tomt.

Kan skade omdømme

Rederiet mener, at domænet kan skade dets omdømme, i det net-surfere ifølge selskabet kan foranlediges til at tro, at det har en finger med i det indhold, der til hver en tid ligger på gangsta-maersk.dk.

Tommy Mærsk havde desuden registreret domænenavnet maerskporn.com.

Han bedyrer, at han valgte gangsta-maersk.dk-navnet, fordi han syntes, at det "lød godt, og fordi jeg skulle have et sted at eksperimentere med hjemmesider på."

A.P. Møller-Mærsk Gruppen registrerede Mærsk-navnet som varemærke herhjemme i 1956 og har siden registreret det i mere end 100 lande.

Koncernen understreger, at Mærsk-navnet er synonymt med A.P. Møller-Mærsk Gruppens aktiviteter over hele verden.

Ingen forskel

Det gør dog ingen forskel for Klagenævnet for Domænenavne, der ved hjælp af en dåbsattest kan konstatere, at Tommy Mærsk faktisk er døbt sådan, og at han derfor har lov til at anvende sit navn, sålænge det sker på en loyal måde, der ikke giver grund til forveksling.

Og det mener Klagenævnet for Domænenavne ikke er tilfældet her. Nævnet vurderer, at der ikke er risiko for, at nogen vil tro, at gangsta-maersk.dk har noget at gøre med A.P.Møller-gruppen.

Tommy Mærsk bedyrer, at hans domæne naturligvis er til salg, hvis "prisen er den rigtige", som han konstaterer.

A.P Møller-Mærsk Gruppen ejer domænerne maersk.dk og maersk.com.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?