Artikel top billede

TDC har 8.835 ansatte i Danmark. Foto: Povl D. Rasmussen.

TDC nedlægger hundredvis af stillinger

Danmarks største teleselskab vil skære voldsomt i medarbejderstyrken.

Opdateret: 500 fuldtidsstillinger i TDC skal nedlægges i 2012.
 
Det fremgår af et nyhedsbrev, som Dansk Metal har udsendt.
 
Dansk Metal organiserer en del af medarbejderne i TDC.

"Teleafdelingerne mener, at TDC helt kan undgå at gennemføre uønskede afskedigelser, hvis hovedaktionærerne ville holde lidt igen med at forgylde sig selv," skriver afdelingen Tele Øst, der organiserer sjællandske telemedarbejdere i Dansk Metal.

Fagforeningen henviser til, at TDC's ejere siden 2006 har trukket over 50 milliarder kroner ud af teleselskabet i forbindelse med udbetaling af udbytte.

Teleselskabet, der ved udgangen af september havde 8.835 ansatte i Danmark, blev i 2006 overtaget af fem kapitalfonde. 

55,4 milliarder kroner udbetalt i udbytte 
De fem kapitalfonde ejer i dag igennem selskabet NTCH 59,1 procent af TDC-aktierne. 
 
TDC har siden 2006 haft de fem kapitalfonde som hovedaktionær i selskabet, og frem til salget af aktier sidste år sad de på 87,9 procent af aktierne.
 
Netop det ejerskab er blevet kritiseret for at suge penge ud af TDC. En af kritikerne har været tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen.
 
I perioden med kapitalfondene som hovedaktionær har TDC i alt udbetalt 55,4 milliarder kroner i udbytter. Heraf er mere end 48 milliarder kroner røget ned i kapitalfondenes kasse.
 
Bestyrelsesformand Vagn Sørensen har dog forsvaret udbytterne. Det gjorde han blandt andet i november 2010 over for Computerworld.
 
"Vi har haft en majoritetsaktionær, som har en gæld, der skal tilbagebetales, og og vi har andre aktionærer, som også meget gerne vil have udbytte," sagde Vagn Sørensen og henviste også til ATP's aktiepost i TDC.
 
Han afviste ved samme lejlighed, at de store udbytter havde placeret TDC i en spændetrøje uden ressourcer til at opgradere infrastrukturen.
 
Computerworld forsøger at få en kommentar fra TDC.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.