Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Bølgerne gik højt foran CSC i Valby i juni, hvor konflikten med Prosa var på sit højeste.

CSC tæt på overenskomstaftale med fagforbund

It-giganten CSC forhandler med flere fagforbund om ny overenskomst, der forventes underskrevet inden jul.

It-giganten CSC kan have en underskrevet overenskomstaftale på plads med flere fagforbund, der tilsammen repræsenterer omkring 500 ansatte, inden fredag eftermiddag.
 
Dermed når julefreden måske at sænke sig over en af landets største it-virksomheder efter et hektisk år med arbejdskonflikt og masser af kaotiske problemer med økonomi og kunder.
 
Samtidig undgår virksomhed og medarbejdere en ny konflikt magen til årets store slag, der i sommers førte til fagforbundet Prosas tab af to overenskomster efter fire en halv måneds lockout og strejke. 
 
Meget tæt på aftale 
Computerworld erfarer, at firmaets akademiker- og ingeniør-organiserede medarbejdere i øjeblikket forhandler med CSC's ledelse om en overenskomst på et møde, der har åben bagkant.

Når parterne har en aftale på plads, er det de Prosa-organiseredes tur til at nå frem til en underskrevet overenskomst sammen med CSC.
 
Begge overenskomstaftaler er ifølge Computerworlds oplysninger "meget tæt på" at være på plads. 
 
Computerworld har tidligere fortalt, at de igangværende forhandlinger er kommet i stand på baggrund af en invitation fra CSC til fagforbundene.
 
Her var det et krav fra it-giganten at aftalen skulle være på plads netop inden jul. Et ønske, der ifølge Computerworlds oplysninger er blevet understreget af et krav om at forhandle helt forfra med nye krav efter nytår, såfremt en overenskomstaftale ikke er på plads inden jul.  

Kan skåne kunder

Med underskrevne aftaler sikrer CSC sig nye overenskomster med medarbejderne inden de store, ordinære overenskomstforhandlinger i foråret 2012, hvor begge sider forventer at få langt mindre indflydelse på resultatet.
 
Deltagelse i ordinære overenskomstforhandlinger vil angiveligt kunne risikere at trække CSC ind i en eventuel konflikt, hvilket yderligere kan skade det forhold til kunderne, som blev hårdt prøvet under den lange arbejdskonflikt i sommers.
 
Computerworld har tidligere fortalt, at CSC angiveligt vil stille sig tilfreds med en overenskomst der er langt blidere for medarbejderne end den HK-aftale, som blev resultatet af årets langtrukne konflikt.
 
Her var firmaets primære mål at forbedre konkurrenceevnen ved at sætte de ansatte ned i løn, op i tid og droppe den såkaldte tryghedsaftale, som sikrede de ansatte op til 22 måners løn i tilfælde af masseafskedigelser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.