Artikel top billede

Foto: Kim Stensdal. I 2011 resulterede overenkomstforhandlinger med Prosa i at CSC lockoutede omkring 130 Prosa-medlemmer i mere end fire måneder. Mange morgener blev tilbragt foran hovedkvarteret i Valby. (Foto: Kim Stensdal)

CSC forhandler igen med Prosa - aftale inden jul

Prosa og CSC mødes for første gang siden storkonflikten i sommer igen ved et forhandlingsbord . Parterne skal blive enige om hundreder af ansattes arbejdsforhold.

Læs også:

CSC's Prosa-folk kaster sig i armene på HK.

Ny CSC-direktør: Sådan bliver vi venner igen.

CSC gav morgenbrød og kaffe: Velkommen tilbage.

It-giganten CSC har indledt forhandlinger med fagforbundet Prosa om en ny overenskomst, der skal gælde fra marts 2012.
 
Det erfarer Computerworld.  
  
Forhandlingerne er et forsøg på at lande en underskrift fra modparten, inden tiden rinder ud, og forhandlingerne bliver en del af de store, ordinære overenkomstforhandlinger på arbejdsmarkedet i foråret, hvor parterne forventes at have langt mindre indflydelse på resultatet.   

Forhandlingerne mellem CSC og Prosa er kommet i stand på baggrund af en invitation til Prosa fra it-giganten om at få en aftale underskrevet inden jul.
 
Aftalen skal gælde for de omkring 200 Prosa-organiserede medarbejdere, som er ansat i it-gigantens datterselskab, CSC Airline Solutions. 
 
Bedre vilkår end kolleger fra konflikt
Angiveligt vil CSC være tilfreds med en overenskomst, som er langt blidere overfor de ansatte end den overenskomst med HK, der blev resultatet af den fire en halv måned lange arbejdskonflikt hos CSC, hvor hundreder var lockoutet eller i strejke. 
 
Her skulle omkring 800 CSC-ansatte ned i løn, op i arbejdstid og måtte samtidig give afkald på en omdiskuteret tryghedsaftale, som sikrede dem op til 22 måneders løn i tilfælde af masseafskedigelser.  
 
Forud for forhandlingerne har parterne i ugevis afholdt en række såkaldt sonderende møder af op imod en formiddags varighed.

Men på næste møde bliver der afsat det meste af en dag, erfarer Computerworld.  
 

Prosa: Aftalen skal være bedre end HK's

Hos Prosa bekræfter faglig sekretær John Jørgensen, at fagforbundet forhandler med CSC om en aftale, der skal være færdig inden jul. 

Han vil dog ikke afsløre, hvilke konkrete krav parterne har i spil overfor hinanden.
 
"Der er ingen tvivl om, at det er nogle meget svære forhandlinger. For vi kender jo nogle af de forventninger, som Prosa/CSC blev stillet overfor i foråret. Og vi har ingen lyst til at ende på det niveau. Og CSC har omvendt en interesse i at få gjort aftalen så billig som muligt," siger John Jørgensen.
 
"Vi indgår ikke en aftale på grundlag af det, der er sket i sommer. Vi vil ikke være med til en aftale, der ligner det, som HK-aftalen indeholder," siger han.   

Læs også: CSC: Tag imod HK-overenskomsten eller find nyt job
 
Det er ikke kun Prosa som CSC har indbudt til forhandlinger om en ny overenskomst.

Også en række andre fagforbund har fået en indbydelse til at lukke en aftale med it-giganten forud for de generelle overenskomstforhandlinger i foråret 2012.   
 
Tænkeboks efter indledende møde
Hos HK/Privat, der i sommer forhandlede og indgik overenskomst med CSC efter den længste arbejdskonflikt i nyere historie, fortæller faglig sekretær Christoffer Markmann, at fagforbundet har deltaget i et sonderende møde med CSC om overenskomsten hos Airlines Solutions, men at HK ikke ønsker at kommentere, hvad parterne har været inde på.
 
"Vi har haft et indledende møde med CSC, men nu er der en pause," siger Christoffer Markmann
 
Hos CSC vil direktør Lene Christensen ikke kommentere forhandlingerne, men bekræfter at virksomheden er i dialog med Prosa.
 
"Vi kan bekræfte, at vi har nogle indledende drøftelser med alle foreningerne om overenskomstsituationen. Derudover har vi ikke yderligere kommentarer"," siger hun til Computerworld gennem firmaets eksterne PR-bureau.

Læs også:

CSC's Prosa-folk kaster sig i armene på HK.

Ny CSC-direktør: Sådan bliver vi venner igen.

CSC gav morgenbrød og kaffe: Velkommen tilbage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere