Artikel top billede

Foto:Prosa indledte strejke mod CSC foran hovedkvarteret i Valby, juni 2011.

Forbund og CSC tæt på aftale - én ting mangler dog

Én væsentlig ting mangler i en ny overenksomst mellem it-giganten CSC og fagforbund. "CSC får gevaldige indrømmelser," siger fagforbundsformand.

It-giganten CSC og de akademiske fagforbund, der blandet andet tæller magistrene og ingeniørerne, har forhandlet sig frem til en ny overenskomst.  
 
Men den nye overenskomst mellem parterne er endnu ikke underskrevet.

Det sker først 5. januar 2012, fortæller Jens Groth Andreasen, der er formand for Akademikerklubben, som repræsenterer omkring 300 ansatte hos CSC.
 
Den manglende underskrift er overraskende, fordi CSC fra starten af forhandlingerne har krævet, at en aftale skulle være på plads inden jul. Ellers ville firmaet starte forfra med forhandlingerne efter nytår med nye krav. 
 
Stoler på CSC
Men akademikerne stoler efter tre ugers forhandlinger med CSC på, at firmaet holder, hvad det lover trods manglende underskrift, og at aftalen dermed ikke bliver fejet af bordet efter nytår.
 
"Vi har siddet overfor hinanden og set hinanden i øjnene. De folk, som vi har talt med gennem forløbet, har mødt os med en troværdighed, som gør, at vi har tillid til dem," siger Jens Groth Andreasen.
 
Han fortæller, at der på begge sider af bordet er en opfattelse af, at man har fundet det bedste resultat, man kunne opnå. 
 
[i]Så der er ingen risiko for, at CSC rydder bordet 1. januar og fremlægger nye krav? 
 
[/i]"Nej, slet ikke. Det er ikke på tale," siger Jens Groth Andreasen.  
 
Har I hørt noget, som annullerer CSC's udsagn om at rydde bordet? 

 
"Vi er så tæt på og har sådan set en aftale. Vi har en fælles forståelse af, hvad det er, som skal skrives ned og skrives under på. At vi så af rent praktiske årsager ikke når det inden jul, det har mindre betydning," siger han. 
 
Det er jeres klare opfattelse, at det er I enige om?
 
"Ja, vi har en fælles forståelse af, at vi er enige." 
 
Risiko for misforståelse 
Han indrømmer dog, at der altid er en lille risiko for, at eventuelle misforståelser kommer frem, når man begynder at skrive tingene ned.

Men selv hvis denne situation skulle opstå, så vil parterne kunne løse disse problemer gennem det tillidsforhold, som er blevet opbygget. 
 
Han ønsker ikke at oplyse om detaljerne i den nye overenskomst med CSC, før de 300 medlemmer har fået præsenteret indholdet, og fagforbundene har godkendt aftalen.
 
Men overordnet har medarbejderne ifølge formandet givet sig på løn, arbejdstid og tryghed. Til gengæld har de 300 medarbejdere fået nogle vilkår, som er bedre end den HK-aftale, som blev resultatet af den fire en halv måneder lange konflikt mellem Prosa og CSC.  

CSC får væsentlige indrømmelser

"CSC har fået nogle gevaldige indrømmelser. Men til gengæld slipper både de og vi for at skulle spekulere i at starte en konflikt med de konsekvenser, det nu kunne have," siger han. 
  
Computerworld har forsøgt at få en kommentar til forhandlingerne fra CSC, men det er ikke lykkedes.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere