Artikel top billede

Ro på: Der bliver næppe noget IPv6-kaos i 2012

Internettet er ved at løbe tør for internet-adresser. Men gå ikke i panik.

Internettet er ved at løbe tør for adresser, der bygger på den i dag meget udbredte 'gamle' internetprotokol, IPv4.

Alligevel er der ingen grund til at gå i panik, hvis blot man er opmærksom på problemet, mener en række internet-eksperter.

De peger på, at der stadig er tid til i ro og mag at gå i gang med forberedelserne til det skift til den nye internet-protokol, Ipv6, som man under ingen omstændigheder vil kunne slippe for.

På trapperne

Der er nemlig ingen tvivl om, at skiftet fra IPv4 til IPv6 er på trapperne.

Den europæiske domæne-organisation Réseaux IP Européens Network Coordination Centre forventes at fordele sin sidste portion af IPv4-adresser til sommer.

Det samme vil ske i Asien allerede i løbet af foråret. Derefter vil de øvrige tre domæne-organisationer, der hver især håndterer fordelingen af IP-adresser i en verdensdel, løbe tør.

Alligevel er det endnu kun et fåtal af virksomhederne, der har opgraderet deres webservere til IPv6. Og det har de heller ikke planer om i 2012, lyder det fra analysehuset IDC.

"De fleste virksomheder forstår, at de godt kan eksistere uden at foretage store investeringer lige nu og her," lyder det fra IDC-analytiker Nav Chander.

Hertil kommer, at mange af de store internet-leverandører slet ikke har travlt med at få skubbet IPv6-protokollerne ud over rampen, selv om de ligger inde med mange af de nye adresser.

Analytikere anbefaler, at man bruger 2012 til at forberede sig på IPv6 - for eksempel ved at uddanne sine it-folk ved at få dem til at eksperimentere med mulighederne i IPv6 i lukkede miljøer.

Opgraderingscyklus

Ligeledes bør man formulere en plan for den kommende udrulning af den nye protokol på eksempelvis internet-orienterede maskiner, der befinder sig i periferien af virksomhedens netværk.

"Få styr på, hvordan du indarbejder IPv6 i din opgraderingscyklus," lyder opfordringen fra internet-selskabet Infoblox.

Man bør også være opmærksom på sikkerhedsaspektet. Det er et område, der ikke kan vente til efter man har skiftet til IPv6, lyder det fra Qing Li, der der er udviklingschef i sikkerhedsselskabet BlueCoat Systems.

Han vurderer, at det vil tage mellem fem og 10 år, inden IPv6 helt har elimineret IPv4. Det kommende parløb mellem de to protokoller udløser således en række nye sikkerheds-aspekter, siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere