Artikel top billede

Ro på: Der bliver næppe noget IPv6-kaos i 2012

Internettet er ved at løbe tør for internet-adresser. Men gå ikke i panik.

Internettet er ved at løbe tør for adresser, der bygger på den i dag meget udbredte 'gamle' internetprotokol, IPv4.

Alligevel er der ingen grund til at gå i panik, hvis blot man er opmærksom på problemet, mener en række internet-eksperter.

De peger på, at der stadig er tid til i ro og mag at gå i gang med forberedelserne til det skift til den nye internet-protokol, Ipv6, som man under ingen omstændigheder vil kunne slippe for.

På trapperne

Der er nemlig ingen tvivl om, at skiftet fra IPv4 til IPv6 er på trapperne.

Den europæiske domæne-organisation Réseaux IP Européens Network Coordination Centre forventes at fordele sin sidste portion af IPv4-adresser til sommer.

Det samme vil ske i Asien allerede i løbet af foråret. Derefter vil de øvrige tre domæne-organisationer, der hver især håndterer fordelingen af IP-adresser i en verdensdel, løbe tør.

Alligevel er det endnu kun et fåtal af virksomhederne, der har opgraderet deres webservere til IPv6. Og det har de heller ikke planer om i 2012, lyder det fra analysehuset IDC.

"De fleste virksomheder forstår, at de godt kan eksistere uden at foretage store investeringer lige nu og her," lyder det fra IDC-analytiker Nav Chander.

Hertil kommer, at mange af de store internet-leverandører slet ikke har travlt med at få skubbet IPv6-protokollerne ud over rampen, selv om de ligger inde med mange af de nye adresser.

Analytikere anbefaler, at man bruger 2012 til at forberede sig på IPv6 - for eksempel ved at uddanne sine it-folk ved at få dem til at eksperimentere med mulighederne i IPv6 i lukkede miljøer.

Opgraderingscyklus

Ligeledes bør man formulere en plan for den kommende udrulning af den nye protokol på eksempelvis internet-orienterede maskiner, der befinder sig i periferien af virksomhedens netværk.

"Få styr på, hvordan du indarbejder IPv6 i din opgraderingscyklus," lyder opfordringen fra internet-selskabet Infoblox.

Man bør også være opmærksom på sikkerhedsaspektet. Det er et område, der ikke kan vente til efter man har skiftet til IPv6, lyder det fra Qing Li, der der er udviklingschef i sikkerhedsselskabet BlueCoat Systems.

Han vurderer, at det vil tage mellem fem og 10 år, inden IPv6 helt har elimineret IPv4. Det kommende parløb mellem de to protokoller udløser således en række nye sikkerheds-aspekter, siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.