Artikel top billede

Apples chef-designer bliver slået til ridder

Apples chefdesigner bliver slået til ridder af den britiske dronning for sit bidrag til industrielt design. Fremover hedder han Sir Jonathan.

Læs også: Apples inderkreds: Jordens mest værdifulde designer.

Apples chefdesigner og manden bag Apples stramme designlinie, Jonathan Ive, bliver slået til ridder af den britiske dronning Elizabeth i begyndelsen af 2012.

Her vil hanm traditionen tro vil modtage det velkendte skulderklap af et sværd af dronningen, hvorefter han skal tituleres 'Sir Jonathan.'

Det sker med den begrundelse, at Jonathan Ive har 'hævet standarderne for industriel design" og fremvist "britisk talent" uden for landets grænser.

Jonathan Ive stammer oprindeligt fra London og studerede design Newcastle i det nordlige England, inden han i 1992 flyttede til USA for at arbejde for Apple.

Han blev chefdesigner for selskabet i 1996 og er indtil videre noteret for 596 patenter.

Han har her været hjernen bag Apples skarpe design-ikoner som iMac, Macbook, iPod, iPhone og iPad, som selskabet har vundet stor hæder og ære for.

Steve Jobs beskriver i den biografi, der udkom kort efter hans død, Jonathan Ive som sin "åndelige partner."

Topdesigneren modtog i 2011 Apple-aktier for mere end 140 millioner kroner, efter der var opstået rygter om, at han planlagde at vende hjem til England.

Han er i dag god for mere 800 millioner kroner.

Læs også: Apples inderkreds: Jordens mest værdifulde designer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere