Artikel top billede

Vild download-vækst kan ikke redde musikindustri

Et voldsomt stigende musiksalg via digitale kanaler kan ikke bremse den nedtur, som musikindustrien er ude i. Industrien selv er ikke sen til at udpege syndebukke.

Læs også:

Pirat-politikere vil blokere EU-lov om copyright

Ekspert: EU-dom åbner ikke for adgang til Pirate Bay

Trods en stigning i salget af den digitale musik på hele 24 procent i 2011 viser salgstallene fra det britiske musikmarked, at der er lang vej til fordums dundrende salgssucceser.

Samlet røg antallet af solgte albums ned med seks procent, og her var CD-salget det store negative lokomotiv, der med et 13 procent mindre salg i forhold til 2010 havnede på 86,2 millioner diske.

Som et plaster på de blødende sår kunne de britiske musikfolk glæde sig over, at der blev downloadet 26,6 millioner digitale albums - hvilket er en stigning på 24 procent i forhold til sidste år.

Og sammenlignet med 2007, så blev der i 2011 downloadet 20 millioner flere albums end for blot fem år siden.

Det skriver BBC.

Piraterne er syndebukkene

På trods af et kraftigt stigende, digitalt albummarked peger den britiske musikindustri, BPI, på, at pirater stjæler musikbranchens markedsandele.

"Mens andre lande tager positive skridt mod at beskytte deres kreative brancher, så har vores regering været for sløv til at gøre noget ved piraterne, samtidig med at ophavsretten svækkes til fordel for de amerikanske teknologi-giganter," siger BPI's administrerende direktør, Geoff Taylor, ifølge BBC.

Han understreger, at det britiske musikmarked allerede nu halter efter Tyskland.

"Hvis der ikke bliver gjort noget handlekraftigt i 2012, så vil musikinvesteringerne falde igen og føre til et kreativt slag, der vil fjerne jobs," lyder det fra Geoff Taylor.

Ændring i musikvanerne 

Årets musiksalg fra de britiske øer afslører samtidig, at alt måske ikke er helt uden håb for musikbranchen.

For digitale salgsplatforme som iTunes og Amazon har betydet en stor salgsfremgang for single-markedet, der for fjerde år i træk er på fremmarch.

I dag står det digitale salg for 99 procent af markedet, og antallet af solgte singler er steget fra 86,6 millioner i 2007 til 177,9 millioner i 2011 - altså mere end en fordobling på fem år.  

På det danske musikmarked har det digitale album- og singlesalg også bidt sig solidt fast med en omsætning på 123 millioner kroner i 2009, hvilket lå på et rungende 0 kroner i 2005.

Til gengæld er det samlede musiksalg i samme periode dalet med 83 millioner kroner.

Læs også:

Pirat-politikere vil blokere EU-lov om copyright

Ekspert: EU-dom åbner ikke for adgang til Pirate Bay
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere