Artikel top billede

100 millioner adgangskoder blottet på nettet

En række store webtjenester er blevet hacket, så 100 millioner adgangskoder er blevet hapset af kriminelle.

Læs også:

Sådan stjæler hackerne dine vigtige passwords

En password-skandale af de helt store er under opsejling.

Ifølge flere netmedier, blandt andre Threatpost, har en række kinesiske webtjenester op til julen været udsat for hackernes lange fingre.

Det drejer sig blandt andet om Sina Weibo, der er en pendant til Twitter, samt andre populære sociale netværk, blogs, shopping-sider og spil-sider.

Ifølge Threatpost er 100 millioner kombinerede brugernavne og adgangskoder havnet i de forkerte hænder.

Sikkerhedssiden citerer Caixin Online for, at hackerne skal have infiltreret databaserne mellem den 21. og den 26. december.

Efterfølgende skal de mere end 100 millioner brugernavne, adgangskoder og email-adresser været blevet publiceret på nettet.

Webtjenesterne kan ifølge en sikkerhedsekspert selv være delvis skyld i fadæsen, idet deres password-sikkerhed måske ikke helt har levet op til de nødvendige standarder, skriver Threatpost.

Læs også:

Sådan stjæler hackerne dine vigtige passwords
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere