Artikel top billede

Opråb: NemID bør laves om "hurtigst muligt i 2012"

Rådet for større it-sikkerhed lægger en stribe konkrete forbedringer til den næste generation af NemID på bordet. Og det haster med en ny løsning.

Læs også:

Så mange netbank-tyve slap forbi NemID i 2011

Rådet for større it-sikkerhed kommer nu med en stribe forslag til, hvordan man kan forbedre den næste udgave af NemID.

Det gør man, fordi der ifølge rådet er behov for en renovering af den løsning, som danskerne benytter sig af i dag.

Det handler blandt andet om større åbenhed og troværdighed blandt borgerne, lyder det fra Rådet for større it-sikkerhed

"Rådet finder det særligt vigtigt, at NemID-løsningen hurtigt bliver forbedret, så løsningens design ikke i sig selv giver anledning til, at der kan skabes tvivl om rigtigheden af borgernes digitale identitet," siger Christian Wernberg-Tougaard, der er formand.

Han mener, at der skal ske noget nu.

"Forbedring bør igangsættes hurtigst muligt i 2012," vurderer han.

De områder, der peger på fra rådet, er blandt andet:

- Der skal i løbet af kort tid udvikles en efterfølger til den nuværende NemID-løsning. Regeringen bør derfor allerede nu igangsætte forberedende arbejde i forhold til, hvordan næste generation af en offentlig digital id-løsning skal
udformes.

- Arbejdet med næste generation af det offentlige Danmarks digitale id-løsning bør involvere høring af eksperter og interesseorganisationer. Der skal desuden være transparens i processen.

- Næste generation af NemID skal bygges på åben software, og den bør opfylde EU's krav til kvalificerede digitale signaturer.
 
- Næste generation bør udvikles, så den er platformsuafhængig, altså uden Java-applet.

Rådet for større it-sikkerhed består af repræsentanter for private og offentlige organisationer samt forskere. Rådet er uafhængigt af såvel politiske, erhvervsmæssige og fagorganisatoriske interesser.

Du kan læse mere på rådets webside.

Læs også:

Så mange netbank-tyve slap forbi NemID i 2011
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.