Artikel top billede

Fire grunde til at vælge en e-bogslæser - og ikke en tablet-pc

ComputerViews: Tablet-pc'ernes fremmarch sætter de dedikerede e-bogslæsere under pres. Men e-bogslæserne har fire trumfer tilbage.

Læs også:

Her er fem fede e-bogslæsere til dig

hvad er bedst for dig - en e-reader eller en tablet?

ComputerViews: Et blogindlæg med titlen "The E-Reader, as we know it, is doomed" skaber i disse dage en del debat rundt omkring på nettet.

"...det bliver smerteligt tydeligt, at e-ink er et livs-begrænset koncept. E-ink-versionen, som mange holder af, er fundamentalt hæmmet af teknologien," lyder det blandt andet fra bloggeren Matt Alexander.

Han mener, at e-boglæserne har mange fordele, men også mange begrænsninger, og at tablet-pc'erne tegner til at blive enheden over dem alle.

Tidligere på ugen viste en undersøgelse blandt 2.000 englændere imidlertid, at der blev solgt anslået 1,3 millioner e-bogslæsere hen over julen i England, mens det blev vurderet, at der "kun" blev solgt 640.000 tablets.

Ser man på Gartners forudsigelser, er der dog fortsat meget, der taler for, at det bliver tablet-pc'erne, der trækker det længste strå, når det kommer til udbredelse.

Sådan ser markederne ud

Analysefirmaet har for nylig vurderet, at salget af e-bogslæsere landede på 24,3 millioner i 2011, mens markedet vil toppe i 2013 med 28 millioner solgte e-bogslæsere.

Til sammenligning vurderede Gartner i september, at der i 2011 vil blive solgt 63,6 millioner tablet-pc'er på verdensplan, og at det tal vil være steget til 326,3 millioner i 2015.

Konklusionen på de forudsigelser er blot ikke, at e-bogslæserne er dødsdømte, men snarere at der er tale om, at de vil finde deres plads på markedet.

I fremtiden vil de have en begrænset - men måske også ret konstant - del af markedet af den simple grund, at der er et behov for og efterspørgsmål efter for lige præcis denne produkt-type.

Der er fire klare argumenter for, hvorfor e-bogslæserne ikke er dødsdømt.

Derfor overlever e-bogslæseren

Læs også:

Her er fem fede e-bogslæsere til dig

Amazons Kindle får baghjul af ny e-bogs-konkurrent

hvad er bedst for dig - en e-reader eller en tablet?

Selvom tablet-pc'erne slår e-bogslæserne, når det kommer til multimedieoplevelser og antallet af ting, man kan bruge dem til, har e-bogslæserne fortsat en række fordele.

1) Læsevenlighed

E-bogslæsernes e-ink-skærme er noget helt andet end de skærme, der anvendes på tablet-pc'erne. De er langt mere behagelige for øjnene ved langtidslæsning, hvilket er den klare fordel e-bogslæserne har haft og fortsat vil have i forhold til tablet-pc'erne. Nye skærmteknologier, der kan anvendes på tablet-pc'er, vil muligvis overflødiggøre e-ink, men vi mangler endnu at se det i praksis.

2) Prisen

E-bogslæserne er i de senere år hamret ned i pris og er nu på et niveau, hvor man eksempelvis kan købe en Nook Simple Touch eller en Kindle Touch for blot 99 dollars (der kommer afgifter på for danskere). Det er så markant lavere en pris end tablet-pc'erne, at e-bogslæserne alene af den grund fortsat vil sælge.

3) Batteritid

Batteri-forbruget på e-bogslæsere kan slet ikke sammenlignes med tablet'pc'ernes.

Batteritiden skal måles i uger og måneder, ikke timer eller dage, og det er en klar trumf for e-bogslæserne, når målgruppen er læseheste. Forklaringen på det lavere strømforbrug er, at e-ink-skærmene kun trækker på batteriet, når der bladres i de digitale bøger, og at der ikke er nogen baggrundsbelysning.

4) Ro til at læse

Her vil der nok være delte holdninger, men mange sætter faktisk pris på, at e-bogslæserne ikke kan så meget andet end at bruges til læsning. Ingen chat-forstyrrelser eller Facebook-opdateringer. Til gengæld får man ro til at læse.

Læs også:

Her er fem fede e-bogslæsere til dig

Amazons Kindle får baghjul af ny e-bogs-konkurrent

hvad er bedst for dig - en e-reader eller en tablet?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere