Artikel top billede

Her kommer it-chefen til at bruge penge i 2012

It-investeringerne vil blive øget i 2012 inden for nogle helt bestemte områder. Ikke alle it-chefer får dog lov til at bruge flere penge.

Læs også:

Disse teknologier bliver afgørende for dig i 2012

It-afdelingernes budgetter har længe været under pres på grund af den generelle økonomiske krise, men der bliver dog spenderet lidt ekstra penge på it år for år.

I 2012 ventes der overordnet set at blive investeret 3,7 procent mere i it end i 2011, vurderer Gartner i en ny analyse.

Desværre betyder det ikke nødvendigvis en større pose penge til it i de danske virksomheder.

Gartner skriver nemlig , at specielt krisen i euro-zonen skaber usikkerhed for både virksomheder og forbrugere, der ellers gerne ville investere i it. Det ventes derfor, at de europæiske it-investeringer faktisk vil falde med 0,7 procent i 2012.

Her bliver pengene brugt

Det samlede pose penge, der på verdensplan bliver kastet efter hardware, software og services, lyder ifølge analytikerne på omkring 22 billioner kroner (22.000 milliarder).

Nok så interessant er det dog, hvad pengene bliver brugt på, og her er der meget, der tyder på, at CIO'erne rundt omkring i virksomhederne får lov til at bruge lidt ekstra i det kommende år.

Inden for enterprise-software vil der ifølge Gartner blive brugt 6,4 procent mere i 2012 end i 2011.

Ellers er det tele-udstyr, og computer-hardware, der vil stå for den største investerings-vækst i 2012 med henholdsvis 6,9 og 5,1 procent.

Gartner skriver desuden, at oversvømmelserne i Thailand sidste år har haft en mærkbar effekt på investeringer i computere og storage - fordi det bliver sværere at få fat i hardwaren til en fornuftig pris.

Hårde tider for it-budgetterne

Gartner giver også hvert år et bud på de 10 strategisk vigtigste teknologier for it-cheferne.

På 2012-listen finder man blandt andet tablet-pc'er, smartphones, mobil-applikationer og nye analyseværktøjer.

I en analyse fra november, vurderede Gartner dog, at de europæiske virksomheders it-budgetter i 2012 vil være under pres.

"Den anden recession er ved at ramme, og som CIO er du nødt til at finde ud af, hvad du skal gøre," lød det dengang fra Gartner.

Læs også:

Disse teknologier bliver afgørende for dig i 2012
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere