Artikel top billede

Her kommer it-chefen til at bruge penge i 2012

It-investeringerne vil blive øget i 2012 inden for nogle helt bestemte områder. Ikke alle it-chefer får dog lov til at bruge flere penge.

Læs også:

Disse teknologier bliver afgørende for dig i 2012

It-afdelingernes budgetter har længe været under pres på grund af den generelle økonomiske krise, men der bliver dog spenderet lidt ekstra penge på it år for år.

I 2012 ventes der overordnet set at blive investeret 3,7 procent mere i it end i 2011, vurderer Gartner i en ny analyse.

Desværre betyder det ikke nødvendigvis en større pose penge til it i de danske virksomheder.

Gartner skriver nemlig , at specielt krisen i euro-zonen skaber usikkerhed for både virksomheder og forbrugere, der ellers gerne ville investere i it. Det ventes derfor, at de europæiske it-investeringer faktisk vil falde med 0,7 procent i 2012.

Her bliver pengene brugt

Det samlede pose penge, der på verdensplan bliver kastet efter hardware, software og services, lyder ifølge analytikerne på omkring 22 billioner kroner (22.000 milliarder).

Nok så interessant er det dog, hvad pengene bliver brugt på, og her er der meget, der tyder på, at CIO'erne rundt omkring i virksomhederne får lov til at bruge lidt ekstra i det kommende år.

Inden for enterprise-software vil der ifølge Gartner blive brugt 6,4 procent mere i 2012 end i 2011.

Ellers er det tele-udstyr, og computer-hardware, der vil stå for den største investerings-vækst i 2012 med henholdsvis 6,9 og 5,1 procent.

Gartner skriver desuden, at oversvømmelserne i Thailand sidste år har haft en mærkbar effekt på investeringer i computere og storage - fordi det bliver sværere at få fat i hardwaren til en fornuftig pris.

Hårde tider for it-budgetterne

Gartner giver også hvert år et bud på de 10 strategisk vigtigste teknologier for it-cheferne.

På 2012-listen finder man blandt andet tablet-pc'er, smartphones, mobil-applikationer og nye analyseværktøjer.

I en analyse fra november, vurderede Gartner dog, at de europæiske virksomheders it-budgetter i 2012 vil være under pres.

"Den anden recession er ved at ramme, og som CIO er du nødt til at finde ud af, hvad du skal gøre," lød det dengang fra Gartner.

Læs også:

Disse teknologier bliver afgørende for dig i 2012
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere