Artikel top billede

Sådan vil helt ny Chrome forbedre din net-navigation

Den seneste version af Googles browser er på trapperne med en lang række nye finktioner.

Computerworld News Service: Version 17 af Googles populære browser udkom i beta-kanalen torsdag og er pakket med nye funktioner, der skal gøre softwaren hurtigere og mere sikker.

En af de vigtigste nyheder er, at den nye version af Chrome vil begynde at indlæse visse websider i baggrunden allerede før brugeren er færdig med at indtaste webadressen i browserens søge- og adressefelt, Chromes såkaldte Omnibox.

"Hvis url'en auto-fyldføres til et site, du med stor sandsynlighed vil besøge, så vil Chrome begynde at indlæse siden på forhånd, forklarer Dominic Hamon, der er udvikler hos Google, i et blogindlæg torsdag på Google Chrome Blog.

Gør søgningen hurtigere

"Denne forud-indlæsning nedsætter tiden, fra du trykker på Enter-tasten til du ser den komplet indlæste webside - i visse tilfælde vil websiden blive vist øjeblikkeligt."

Derudover indeholder den nye version forbedringer af Chromes funktion til sikker browsing, der er designet til at beskytte brugerne mod malware.

Hidtil har Chrome haft fokus på at beskytte mod websites, der angriber brugerens computer uden at kræve handling fra brugerens side, bemærker Hamon.

I dag er der dog et voksende antal skadelige websites, der forsøger at narre brugeren til at downloade og køre skadelige filer - i visse tilfælde giver sådanne filer sig endda ud for at være antivirus-produkter, tilføjer han.

Derfor er Chrome 17 bedre til at analysere eksekverbare filer, som brugeren downloader heriblandt filer i formaterne .exe og .msi.

"Hvis det er blevet opdaget, at en fil, du dowloader, er skadelig, eller hvis den kommer fra et website, hvorfra der sker en relativ høj andel skadelige downloads, så vil Chrome advare dig om, at filen ser ud til at være skadelig, og at du bør slette den," forklarer Hamon.

Et andet blogindlæg af Googles Jason Kersey oplyser om andre forbedringer af Chrome 17 beta - der helt præcist er version 17.0.963.26 - heriblandt nye udvidelses-API'er og mange mindre ændringer.

Den nye betaudgivelse af Chrome 17 er gratis tilgængelig til brugere af Windows XP, Windows Vista og Windows 7.

Den aktuelle stabile version af browseren - Chrome 16 - er ifølge Google for nylig blevet opdateret med rettelser af tre alvorlige sårbarheder.

Læs også: Chrome 17 på vej - sådan bliver sikkerheden forbedret.
Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.