Artikel top billede

YouSee var i kraftig modvind i aftes. Foto: Povl D. Rasmussen.

1,2 millioner danske hjem ramt af stort nedbrud

Et kæmpenedbrud ramte mandag aften alle YouSee-kunder i hele landet i den bedste tv-sendetid.

Læs også:
Derfor slipper TDC for konkurrenter på kabeltv-nettet

YouSee holder vejret inden tvangsindgreb

TDC-selskabet YouSee blev mandag aften mellem klokken 19.30 til 20 ramt af nedbrud, der kostede sorte tv-skærme og internet-hosterier i alle 1,2 millioner danske hjem, som udgør selskabets kundebase.
 
YouSees pressechef, Ib Konrad Jensen, fortæller til Computerworld, at mistanken lige nu går på en switch, der stod af på selskabets hovedstation på Borups Alle i København. 

Kortere eller længere nedbrud 
Nedbruddet betød, at op mod 50 af selskabets såkaldte appear-kasser skulle genstartes, og der kunne derfor gå helt op mod en halv time, før kunderne kunne se tv igen.
 
"For nogle ville nedbruddet være oplevet som et kort flash, mens det hos andre tog noget længere tid. Jeg tror dog, at alle kunder oplevede sort skærm i kortere eller længere tid," forklarer pressechef Ib Konrad Jensen.
 
Han fortæller samtidig, at TDC TV-kunderne sandsynligvis havde et noget længere nedbrud.
 
Klager på Facebook

Under nedbruddet havde YouSee travlt ved telefonerne, og i lighed med pizzapusherens Just-eat's nedbrud på årets første dag, var der også gang i den på selskabets Facebook-profil.
 
"Jeg talte, at vi fik 119 henvendelser fra kunder, der først klagede over det manglende signal og siden fortalte, at de kunne se tv igen," forklarer Ib Konrad Jensen om YouSees Facebook-side, der primært er oprettet for at supportere kunder.
 
En af de mange kundeytringer kom fra Nikoline Nielsen fra Viborg, der skrev følgende på YouSees Facebook-wall, da internettet endelig var tilbage igen ved 20-tiden.
 
"Finally back... de værste 25 minutter i mit liv ... må I satme ikke gøre igen!"
 
YouSee arbejder i dag tirsdag stadig på højtryk på at finde fejlen og beklager over for sine mange kunder, at de var nødsaget til at kigge ind på sorte skærme i går aftes.

Læs også:
Derfor slipper TDC for konkurrenter på kabeltv-nettet

YouSee holder vejret inden tvangsindgreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere