YouSee var i kraftig modvind i aftes. Foto: Povl D. Rasmussen.

1,2 millioner danske hjem ramt af stort nedbrud

Et kæmpenedbrud ramte mandag aften alle YouSee-kunder i hele landet i den bedste tv-sendetid.

Læs også:
Derfor slipper TDC for konkurrenter på kabeltv-nettet

YouSee holder vejret inden tvangsindgreb

TDC-selskabet YouSee blev mandag aften mellem klokken 19.30 til 20 ramt af nedbrud, der kostede sorte tv-skærme og internet-hosterier i alle 1,2 millioner danske hjem, som udgør selskabets kundebase.
 
YouSees pressechef, Ib Konrad Jensen, fortæller til Computerworld, at mistanken lige nu går på en switch, der stod af på selskabets hovedstation på Borups Alle i København. 

Kortere eller længere nedbrud 
Nedbruddet betød, at op mod 50 af selskabets såkaldte appear-kasser skulle genstartes, og der kunne derfor gå helt op mod en halv time, før kunderne kunne se tv igen.
 
"For nogle ville nedbruddet være oplevet som et kort flash, mens det hos andre tog noget længere tid. Jeg tror dog, at alle kunder oplevede sort skærm i kortere eller længere tid," forklarer pressechef Ib Konrad Jensen.
 
Han fortæller samtidig, at TDC TV-kunderne sandsynligvis havde et noget længere nedbrud.
 
Klager på Facebook
Under nedbruddet havde YouSee travlt ved telefonerne, og i lighed med pizzapusherens Just-eat's nedbrud på årets første dag, var der også gang i den på selskabets Facebook-profil.
 
"Jeg talte, at vi fik 119 henvendelser fra kunder, der først klagede over det manglende signal og siden fortalte, at de kunne se tv igen," forklarer Ib Konrad Jensen om YouSees Facebook-side, der primært er oprettet for at supportere kunder.
 
En af de mange kundeytringer kom fra Nikoline Nielsen fra Viborg, der skrev følgende på YouSees Facebook-wall, da internettet endelig var tilbage igen ved 20-tiden.
 
"Finally back... de værste 25 minutter i mit liv ... må I satme ikke gøre igen!"
 
YouSee arbejder i dag tirsdag stadig på højtryk på at finde fejlen og beklager over for sine mange kunder, at de var nødsaget til at kigge ind på sorte skærme i går aftes.

Læs også:
Derfor slipper TDC for konkurrenter på kabeltv-nettet

YouSee holder vejret inden tvangsindgreb

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kan Microsoft 365 styrke sikkerheden på hjemmearbejdspladsen?
Microsoft 365 er både Officeapplikationer og produktivitet – men også meget mere end det! Med Microsoft 365 får du faktisk adgang til en lang række sikkerhedsydelser, der kan øge modstandsdygtigheden i tilfælde af cyberangreb. Mange af tjenesterne er særligt velegnede til at styrke sikkerheden, når medarbejderne arbejder hjemmefra. Samtidig gør Microsoft 365 det lettere at sikre adgangen til virksomhedens systemer, beskytte kundedata og forebygger, opsporer og automatiserer reaktioner på avancerede trusler. Microsoft 365 tilbyder over 50 forskellige sikkerhedsydelser, og denne guide er skrevet med henblik på at øge forståelsen for, hvordan de fungerer og kan være med til at optimere sikkerheden i din virksomhed.