Artikel top billede

YouSee var i kraftig modvind i aftes. Foto: Povl D. Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

1,2 millioner danske hjem ramt af stort nedbrud

Et kæmpenedbrud ramte mandag aften alle YouSee-kunder i hele landet i den bedste tv-sendetid.

Læs også:
Derfor slipper TDC for konkurrenter på kabeltv-nettet

YouSee holder vejret inden tvangsindgreb

TDC-selskabet YouSee blev mandag aften mellem klokken 19.30 til 20 ramt af nedbrud, der kostede sorte tv-skærme og internet-hosterier i alle 1,2 millioner danske hjem, som udgør selskabets kundebase.
 
YouSees pressechef, Ib Konrad Jensen, fortæller til Computerworld, at mistanken lige nu går på en switch, der stod af på selskabets hovedstation på Borups Alle i København. 

Kortere eller længere nedbrud 
Nedbruddet betød, at op mod 50 af selskabets såkaldte appear-kasser skulle genstartes, og der kunne derfor gå helt op mod en halv time, før kunderne kunne se tv igen.
 
"For nogle ville nedbruddet være oplevet som et kort flash, mens det hos andre tog noget længere tid. Jeg tror dog, at alle kunder oplevede sort skærm i kortere eller længere tid," forklarer pressechef Ib Konrad Jensen.
 
Han fortæller samtidig, at TDC TV-kunderne sandsynligvis havde et noget længere nedbrud.
 
Klager på Facebook

Under nedbruddet havde YouSee travlt ved telefonerne, og i lighed med pizzapusherens Just-eat's nedbrud på årets første dag, var der også gang i den på selskabets Facebook-profil.
 
"Jeg talte, at vi fik 119 henvendelser fra kunder, der først klagede over det manglende signal og siden fortalte, at de kunne se tv igen," forklarer Ib Konrad Jensen om YouSees Facebook-side, der primært er oprettet for at supportere kunder.
 
En af de mange kundeytringer kom fra Nikoline Nielsen fra Viborg, der skrev følgende på YouSees Facebook-wall, da internettet endelig var tilbage igen ved 20-tiden.
 
"Finally back... de værste 25 minutter i mit liv ... må I satme ikke gøre igen!"
 
YouSee arbejder i dag tirsdag stadig på højtryk på at finde fejlen og beklager over for sine mange kunder, at de var nødsaget til at kigge ind på sorte skærme i går aftes.

Læs også:
Derfor slipper TDC for konkurrenter på kabeltv-nettet

YouSee holder vejret inden tvangsindgreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere