Artikel top billede

Ny tablet-pc: Her er Samsung Galaxy Tab 7.7

CES, Las Vegas: Samsung har store forventninger til Galaxy Tab. Se her, hvad maskinen kan.

Computerworld News Service: I den anden af Samsungs store offentliggørelser på CES 2012 oplyser selskabet, at det inden længe sender Galaxy Tab 7.7 på markedet i USA.¨

Galaxy Tab 7.7 blev første gang introduceret sidste efterår ved forbruger-it-messen IFA i Berlin.

Samsung Galaxy Tab 7.7 fremhæves som den tyndeste og letteste af alle Samsungs tablet-pc'er, hvilket selvfølgelig inkluderer Galaxy Tab 10.1.

Tab 7.7 er den første tablet-pc med en Super AMOLED Plus-skærm på 7,7 tommer og en opløsning på 1280 gange 800 pixel.

Disse paneler gik i masseproduktion i august 2011.

Fordelene ved Super AMOLED Plus tæller og klare farver og en høj lysstyrke, hvilket kan gøre det lettere at se detaljer på skærmen selv i stærk sol.

I min praktiske gennemgang af Tab 7.7 bemærkede jeg, at den tager fremragende billeder, men det er svært umiddelbart at afgøre, hvor god kvaliteten er sammenlignet med kameraet på andre tablet-pc'er.

Tekst på skærmen fremstår skarp og video afspilles uden problemer og ser godt ud på de 7,7 tommer.

Samsung har ikke selv sat tal på pixel per tomme, men en opløsning på 1280 gange 800 pixel på en skærm på 7,7 tommer giver ikke nogen overvældende pixeltæthed.

Der er adskillige tablet-pc'er på markedet med den samme opløsning på skærme på kun syv tommer, hvilket selvsagt giver en højere pixeltæthed.

En ting jeg bemærkede ved skærmen, er dens meget smalle såkaldte air gap - mellemrummet mellem lag i skærmen.

Skærmen ser ikke ud til at være sammensvejset som på Barnes & Noble Nook Tablet, men mellemrummet er mærkbart mindre end på Tab 7.0 Plus eller Galaxy Tab 8.9 og 10.1. Resultatet er tydeligere tekst og mindre genskin i skærmen.

Under kølerhjelmen

Tab 7.7 har en dualcore-processor på 1,4 gigahertz (producenten er ikke oplyst), en gigabyte hukommelse og 16 gigabyte lager.

Der er en mikro-SDHC-port på venstre vertikale side samt en port til Verizon LTE SIM-kort. Kameraet bagpå er på tre megapixel og har blitz, mens frontkameraet er på to megapixel.

Med hensyn til designet er Tab 7.7 lidt mere over mod det kvadratiske end forgængeren Galaxy Tab 7.0 Plus og har en bagside og kanter i børstet metal.

Den er også lettere og tyndere med en tykkelse på kun 7,9 millimeter. Det er nærmest en halv centimeter tyndere end den originale syv tommers Galaxy Tab.

Tab 7.7 vejer heller ikke meget: 340 gram. Den er behagelig at bruge med kun én hånd og føles ikke meget større end 7.0 Plus.

Faktisk er det meste af den ekstra størrelse lagt til i bredden og ikke i længden.

Ligesom Galaxy Tab 7.0 Plus har Tab 7.7 en infrarød port langs dens øverste horisontale kant. Porten fungerer sammen med Peels Smart Remote-software. Tab 7.7 kører Android 3.2 med den samme brugergrænseflade, TouchWiz, som Tab 8.9 og Tab 7.0 Plus.

Selvom denne tablet-pc tydeligvis er rettet mod forbrugere med dens IR-port og software til fjernstyring, så oplyser Samsung interessant nok, at den vil være SAFE-certificeret, hvilket betyder, at den inkluderer en række sikkerhedsfunktioner rettet mod erhvervsbrug såsom mobile device management, on-device-kryptering og understøttelse af virtual private network (VPN).

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere