Artikel top billede

Michael Dell: Derfor er pc'en ikke truet af tabletten

Den almindelige pc er hverken truet af tablet-pc'er eller smartphones, mener Dells topchef, Michael Dell.

Computerworld News Service: Det er usandsynligt, at den almindelige pc vil møde seriøs udfordring fra tablet-pc'er og smartphones.

Det skyldes blandt andet, at mange, der bruger internet på disse små, mobile apparater, stadig vil benytte sig af større computere for at få en bedre oplevelse, lyder meldingen fra Dells topchef, Michael Dell.

Hvis man er på vej til at tage på college og kun kan tage én computer med, så vælger man den almindelige pc frem for en smartphone eller tablet-pc, vurderer Dell, hvis selskab også producerer smartphones.

"Hvis man har mulighed for at tage to apparater med, så vil man sandsynligvis som nummer to vælge telefonen frem for tablet-pc'en," siger Michael Dell.

Tablet-pc'er bruges som supplement til smartphones.

Vil ikke erstatte pc

Dells vurdering af sagen stemmer fint overens med analysefirmaet IDC's vurdering fra oktober om, at tablet-pc'er og andre mobile enheder ikke er ved at erstatte den almindelige pc.

Pc-leverancerne på verdensplan steg i tredje kvartal sidste år ifølge IDC's tal med 3,6 procent i forhold til samme periode i 2010.

Dell offentliggjorde i november, at selskabets omsætning på mobilitets-området heriblandt bærbare og tablet-pc'er i tredje kvartal faldt med to procent i forhold til samme periode året før.

Til sammenligning faldt omsætningen fra stationære pc'er med seks procent.

I visse udviklingslande såsom Indien er antallet af mobiltelefonabonnenter dog langt højere end antallet af pc'er, fordi de er billigere, og fordi kommunikationsbehovet er større end behovet for at anvende computere, fremhæves det af analytikere.

Når brugerne får serveret internettet via apparater med skærme på tre eller fire tommer, så får de lyst til mere i stedet for at nøjes med at se websites gennem sådan "et kighul," siger Michael Dell.

"Så tænk på disse små, mobile apparater som noget, der skaber den næste bølge af brugere, der vil efterspørge apparater med større skærme," påpeger Dell.

Flere smartphones på vej

Han tilføjer, at selskabet har planer om en række nye annonceringer på smartphone-området.

Mobiltelefonkunder bruger masser af data, hvilket i den anden ende af systemet øger efterspørgslen på datacentre og derved skaber en forretningsmulighed, hvor Dell kan sælge sine servere, påpeger han.

It-markedet kræver hardware, software og services, hvilket er årsagen til, at Dell gik fra udelukkende at være en hardwarevirksomhed til derudover også at være en software- og services-virksomhed, fortæller han.

I takt med, at selskabet bevæger sig mere og mere over mod "løsninger og services" og en datacenter-strategi, der i stigende grad drejer sig om immaterialret og opbygning af hyper-virtualiserede datacentre, så kræver det væsentlige organiske investeringer og en del ikke-organisk vækst fra for eksempel opkøb, fortæller han.

"Vi bruger uorganiske investeringer til at bevæge os hurtigere," tilføjer han.

Læs også:

Dell gør op med fortiden: Vil ned i kundernes forretning

Dell garanterer: Vi dropper aldrig pc'erne

Dell holder øje med dig på de sociale medier

Dells udfordring: At genføde sig selv som noget andet

Derfor vil [b]tablet-pc'en ændre alt ved dit it-forbrug[/b]

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.