Artikel top billede

Apples nye guldgrube: Salg til din arbejdsplads

Efter flere års tilløb er Apples salg af Mac og iPad til erhvervslivet begyndt at stige helt vildt. Det er der en god forklaring på.

Der var engang, hvor det - fraregnet et par bestemte design-orienterede brancher - hørte til sjældenhederne, at virksomheder anvendte computere og andet udstyr fra Apple.

Men nu ser billedet ud til for alvor at skifte.

Analysehuset Forrester vurderer nemlig, at virksomheder verden over i 2012 vil købe Mac-computere og iPad-computere 162 milliarder kroner.

Det svarer til en massiv stigning på hele 58 procent i forhold til salget af Apple-grej til virksomhederne i 2011, lyder det fra Forrester.

Småtingsafdelingen

Et salg på 162 milliarder kroner hører dog stadig til i småtingsafdelingen sammenlignet med de summer, som erhvervslivets måske foretrukne it-leverandør, Microsoft, sælger for.

Alligevel er der grund til at være opmærksom, mener Forrester.

"Den største forandrende kraft i computerudstyrs-branchen lige nu er ikke cloud computing. Det er Apple," lyder det fra Forrester-analytiker Andrew Bartels.

Han mener, at netop Apples enorme vækst på markedet for salg til erhvervslivet har været den største overraskelse i 2011.

"Og denne vækst vil blive endnu kraftigere i 2012," siger han.

Andrew Bartels vurderer, at Apple i 2011 solgte grej til erhvervslivet for omkring 70 milliarder kroner fordelt ligeligt mellem Mac og iPad.

Consumerization

Forrester mener, at det voksende salg til erhvervslivet ikke mindst skyldes, at mange medarbejdere er begyndt at insistere på selv at vælge de computere, som de skal arbejde på.

Forrester peger på, at mange it-afdelinger og mindre virksomheder sigter mod både privat brug og arbejdsmæssig brug, når de køber computere. Og her står Apples produkter stærkt.

Du kan læse mere om udfordringer og fordele ved den såkaldte 'consumerization'-bølge, hvor ansatte medbringer deres eget udstyr på arbejdet, her.

"Apples indtog på erhvervsmarkedet er indtil videre sket uden at Apple har skubbet på. Det er ikke engang sikkert, at Apple rigtigt forstår det fulde omfang," siger Andrew Bartels.

Forrester understreger, at der er tale om estimater. Apple selv deler ikke sine salgstal op i salg til private og erhvervslivet.

"Tim Cook [Apples nye topchef. Red] er langt mere fokuseret på erhvervsmarkedet end Steve Jobs var," siger Andrew Bartels.

Han henviser blandt andet til, at Tim Cook har stået i spidsen for en lang række tiltag rettet mod erhvervslivet.

Han har blandt andet etableret en særlig salgsafdeling og tilbudt ret store mængderabatter på iPad.

Læs mere:

Her er it-chefens fem nye udfordringer

Selvfølgelig skal du have egne devices med på job

Sådan undgår du netværks-bøvl med ansattes eget it-grej

Sådan har Lego givet plads til ansattes eget it-grej

Mogens Lykketoft: Derfor er jeg vild med min [b]iPad[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere