Artikel top billede

Smartphone-firmaer skruer ned for produktionen

Flere af de helt store telefon-producenter vil nu sænke antallet af nye modeller, der spyttes ud på markedet.

Læs også:

Sådan bliver de nye smartphones i 2012

Computerworld News Service: Er der for mange mobiltelefoner at vælge imellem?

Telefonproducenterne er begyndt at bekymre sig for, om folk bliver overvældede af de mange muligheder, og af samme grund planlægger de at reducere antallet af modeller, som de vil producere i år.

Under sin tale ved CES fortalte administrerende direktør for Motorola, Sanjay Jha, at virksomheden planlægger at udgive færre telefoner i 2012, blandt andet fordi den store variation er forvirrende for nogle forbrugere.

HTC tænker i de samme baner. "Det er en målsætning at få færre telefoner," sagde Drew Bamford, der er vice president for brugeroplevelsen hos HTC, i forbindelse med en paneldebat.

Samsung ikke helt afklaret

Da han blev presset lidt, fortalte Ryan Bidan, der er chef for produktmarketing hos Samsung, at selv om han ikke er sikker på, hvor mange modeller hans virksomhed vil udsende i 2012, så er han enig i, at telefonproducenterne bør reducere antallet af telefoner."

Han fortæller dog også, at en af grundene til, at virksomheder som Samsung producerer så mange forskellige modeller, er, at teknologien udvikler sig så hurtigt.

"Det handler om forandringshastigheden på markedet. Hvis der findes en ny og/eller bedre teknologi på markedet, og jeg ikke kan tilbyde den, så vil du sige, at den ikke er tilgængelig," siger han.

Han understreger desuden, at Samsung gerne vil tilbyde produkter, der passer til mange forskellige typer kunder. "Ingen løsning passer til alle," siger han.

Samsung introducerede for eksempel en stylus til tabletten Galaxy Note, men ikke til andre tablets, og virksomheden tilbyder en række forskellige formfaktorer på dens telefoner.

Selv om Microsoft ikke selv producerer telefon-hardware, så håber virksomheden stadig at se en stigning i antallet af telefoner med Windows Phone, men det er fordi, systemet er forholdsvist nyt på markedet og derfor ikke findes på så mange modeller endnu.

"Vi har et klart mål om at få et bredere udvalg af telefoner med Windows Phone på markedet," siger Aaron Woodman, der er director hos Microsoft.

Microsofts mål adskiller sig tilsyneladende fra nogle af konkurrenternes på markedet for mobile styresystemer. Virksomheden har for eksempel flere gange taget beslutning om at udelade funktioner til fordel for brugervenlighed, fortæller Aaron Woodman.

Før i tiden indeholdt Windows Mobile mange forskellige funktioner, men det var en udfordring af få værdi ud af funktionerne, forklarer han.

"I nogle tilfælde gør vi simpelthen mindre nu," siger han. "Funktionalitet uden tilgængelighed er bare ikke det værd."

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere