Artikel top billede

Smartphone-firmaer skruer ned for produktionen

Flere af de helt store telefon-producenter vil nu sænke antallet af nye modeller, der spyttes ud på markedet.

Læs også:

Sådan bliver de nye smartphones i 2012

Computerworld News Service: Er der for mange mobiltelefoner at vælge imellem?

Telefonproducenterne er begyndt at bekymre sig for, om folk bliver overvældede af de mange muligheder, og af samme grund planlægger de at reducere antallet af modeller, som de vil producere i år.

Under sin tale ved CES fortalte administrerende direktør for Motorola, Sanjay Jha, at virksomheden planlægger at udgive færre telefoner i 2012, blandt andet fordi den store variation er forvirrende for nogle forbrugere.

HTC tænker i de samme baner. "Det er en målsætning at få færre telefoner," sagde Drew Bamford, der er vice president for brugeroplevelsen hos HTC, i forbindelse med en paneldebat.

Samsung ikke helt afklaret

Da han blev presset lidt, fortalte Ryan Bidan, der er chef for produktmarketing hos Samsung, at selv om han ikke er sikker på, hvor mange modeller hans virksomhed vil udsende i 2012, så er han enig i, at telefonproducenterne bør reducere antallet af telefoner."

Han fortæller dog også, at en af grundene til, at virksomheder som Samsung producerer så mange forskellige modeller, er, at teknologien udvikler sig så hurtigt.

"Det handler om forandringshastigheden på markedet. Hvis der findes en ny og/eller bedre teknologi på markedet, og jeg ikke kan tilbyde den, så vil du sige, at den ikke er tilgængelig," siger han.

Han understreger desuden, at Samsung gerne vil tilbyde produkter, der passer til mange forskellige typer kunder. "Ingen løsning passer til alle," siger han.

Samsung introducerede for eksempel en stylus til tabletten Galaxy Note, men ikke til andre tablets, og virksomheden tilbyder en række forskellige formfaktorer på dens telefoner.

Selv om Microsoft ikke selv producerer telefon-hardware, så håber virksomheden stadig at se en stigning i antallet af telefoner med Windows Phone, men det er fordi, systemet er forholdsvist nyt på markedet og derfor ikke findes på så mange modeller endnu.

"Vi har et klart mål om at få et bredere udvalg af telefoner med Windows Phone på markedet," siger Aaron Woodman, der er director hos Microsoft.

Microsofts mål adskiller sig tilsyneladende fra nogle af konkurrenternes på markedet for mobile styresystemer. Virksomheden har for eksempel flere gange taget beslutning om at udelade funktioner til fordel for brugervenlighed, fortæller Aaron Woodman.

Før i tiden indeholdt Windows Mobile mange forskellige funktioner, men det var en udfordring af få værdi ud af funktionerne, forklarer han.

"I nogle tilfælde gør vi simpelthen mindre nu," siger han. "Funktionalitet uden tilgængelighed er bare ikke det værd."

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.