Artikel top billede

Uskyldige danskere franarres penge af internationale fupmagere, der anvender et dansk telefonnummer. Foto: Arkiv

Svindel-sag: Omstridt telefonnummer lever videre

Et dansk telefonnummer, der mistænkes for af blive brugt at internationale fupmagere, spærres ikke.

Læs også:

TDC går på jagt efter folk bag svindel-nummer

Microsoft-svindlere bruger telefonnummer fra TDC

Politiet har endnu ikke spærret et dansk registreret telefonnummer, der sættes i forbindelse med internationale it-platugler, der franarrer uskyldige danskere penge.

Hos politiet oplyser kommunikationsrådgiver Carsten Andersen - efter at have været i kontakt med blandt andet politiets it-enhed Nitec - at man ikke ønsker sig at udtale sig om sagen.

"Sagen er stadig under efterforskning, og derfor vil vi ikke udtale os nærmere om sagen," lyder det fra Carsten Andersen til Computerworld.

Han forklarer dog, at politiet "undersøger, hvor mange forhold, der eventuelt er tale om." Ligesom han bekræfter, at telefonnummeret ikke på nuværende tidspunkt er spærret af politiet.

Nummer brugt mod mindst tre danskere

Telefonnummeret blev blandt andet beskrevet af sikkerhedskonsulent Thomas Huulbæk fra sikkerhedsfirmaet Sikker.net ApS, der i slutningen af sidste år blev ringet op af en kunde, der desværre var røget i fælden.

På spywarefri.dk nævnes nummeret således i december 2011.

Også omkring dette tidspunkt optog it-koordinator Peter Almer Frederiksen fra Glyngøre sit møde med fupmagerne, hvor det samme telefonnummer fremgik.

Hele hans materiale inklusiv telefonnummeret blev afleveret til politiet.

Computerworld har været i kontakt med en person, der siden er blevet forsøgt franarret penge ved hjælp af selvsamme telefonnummer.

Men politiet lader altså ikke til at kunne eller ville reagere på nuværende tidspunkt.

Politiet skal kontakte teleudbydere

Hos TDC, hvor nummeret tilsyneladende er registeret, lyder det, at man ikke har mulighed for at foretage sig noget uden politiet er inde over.

Desuden har TDC tidligere forklaret, at det slet ikke er selskabet, der reelt har nummeret.

Flere i Computerworlds debatforum peger da også på, at nummeret meget vel kan ligge i regi af udbyderen Skype.

Læs også:

TDC går på jagt efter folk bag svindel-nummer

Microsoft-svindlere bruger telefonnummer fra TDC
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere