Artikel top billede

Foto: Mads Elkær.

Straarup fortryder: Bagger-sag var helt forfærdelig

Direktøren for Danmarks største bank udråber IT Factory-sagen som en af karrierens største fiaskoer. "Jeg skulle have taget nogle flere tæsk," lyder evalueringen.

Efter en 40 år lang bankkarriere og årtier i spidsen for Danmarks største bank, Danske Bank, peger Peter Straarup på én markant fiasko undervejs.

"Stein Bagger-sagen har været helt forfærdelig," fortæller bankbossen, der stopper til februar, til dagbladet Børsen.

Peter Straarup forklarer, at IT Factory-sagen under "et meget negativt forstørrelsesglas" blev "meget skidt" for Danske Bank.

Stein Baggers fupselskab kollapsede i december 2008, hvor blandt andet Danske Bank stod tilbage med et større milliontab.
 
300 millioner ude og svømme 
Et millionbeløb, der ifølge Børsen lå på omkring 300 millioner kroner.

På image-fronten blev sagen imidlertid også et problem, hvilket i dag får bankchefen til at evaluere på håndteringen af sagen i medierne.

"Vi fik mediemæssigt ikke håndteret sagen rigtigt. Jeg skulle have stillet mig frem og taget nogle flere tæsk i indledningen," udtaler bankdirektøren.

Tidligere har det været fremme, at Danske Bank måske havde kastet lidt for meget forsigtighed over bord i sine forretninger med Stein Bagger.

I hvert fald deltog Danske Bank-folk i Stein Baggers 40 års fødselsdag.

Samtidig gik procedurerne omkring underskrifter angiveligt ikke helt efter bogen i den meget omtalte sag.

Kurator Boris Frederiksen kræver fortsat på vegne af kreditorerne erstatning fra KPMG, der reviderede IT Factorys regnskab.

Få overblikket over IT Factory-skandalen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere