Artikel top billede

Apple sætter ny rekord - sælger som aldrig før

Komponentleverandørernes salgstal steg markant i sidste måned, hvilket er tegn på, at der kan være flere salgsrekorder på vej fra Apple.

Computerworld News Service: Der er flere og flere tegn på, at Apples salgstal vil fortsætte himmelflugten, fremhæver en analytiker.

I et analysenotat til klienter fremhæver Brian White fra Ticonderoga Securities rekordhøje salgstal for december i analytikerens såkaldte Apple Barometer, der giver en oversigt over asiatiske underleverandører af komponenter til Apples produkter.

Salgstallene hos underleverandørerne fra Whites Apple Barometer steg i gennemsnit 9,4 procent fra november til december.

Det er markant set i lyset af et gennemsnitligt månedligt fald for december i de seneste år på 15 procent, oplyser White.

Største decembervækst nogensinde

"Mit Apple Barometer påviser den største vækst for december, som vi nogensinde har målt, og samtidig den første december, hvor salgstallene steg i forhold til måneden før," påpeger White i sit analysenotat.

Han fremhæver desuden en imponerende vækst i salgstallene hos Multi-Fineline Electronics, der producerer fleksible printplader til brug i smartphones og tablets, og som leverer komponenter til Apple.  

Multi-Finelines salgstal for fjerde kvartal 2011 steg med 25 procent i forhold til samme periode året før, påpeger White, der henviser til firmaets foreløbige regnskab.

Selvom dette Apple Barometer kvartalsmæssigt ikke kan sammenlignes med Apples omsætning - der er en indbygget forsinkelse, mellem hvornår leverandørerne offentliggør deres salgstal og hvornår Apple producerer og sælger sine produkter - så forventer White og andre analytikere at se et rekordsættende kvartal for Apple, når selskabet offentliggør sit regnskab senere på måneden.

Prognosen fra White lyder nu på, at Apple har solgt 5,2 millioner Mac-computere, 10,9 millioner iPads og 29,9 millioner iPhones i løbet af fjerde kvartal 2011.

Andre analytikere sætter salgstallene endnu højere.

Brian Marshall fra International Strategy & Investment Group vurderer, at Apple har solgt 5,3 millioner Mac-computere, 14 millioner iPads og hele 32 millioner iPhones i løbet af det kvartal, der sluttede 31. december 2011.

Hvis Marshalls optimisme er velbegrundet, så vil Apple offentliggøre salgsrekorder for alle tre produkter og bryde sine egne rekorder for iPad og iPhone med adskillige millioner enheder.

Apple vil offentliggøre sit regnskab for fjerde kvartal og herunder salgstallene for de forskellige produkter tirsdag 24. januar.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere