Artikel top billede

Apple sætter ny rekord - sælger som aldrig før

Komponentleverandørernes salgstal steg markant i sidste måned, hvilket er tegn på, at der kan være flere salgsrekorder på vej fra Apple.

Computerworld News Service: Der er flere og flere tegn på, at Apples salgstal vil fortsætte himmelflugten, fremhæver en analytiker.

I et analysenotat til klienter fremhæver Brian White fra Ticonderoga Securities rekordhøje salgstal for december i analytikerens såkaldte Apple Barometer, der giver en oversigt over asiatiske underleverandører af komponenter til Apples produkter.

Salgstallene hos underleverandørerne fra Whites Apple Barometer steg i gennemsnit 9,4 procent fra november til december.

Det er markant set i lyset af et gennemsnitligt månedligt fald for december i de seneste år på 15 procent, oplyser White.

Største decembervækst nogensinde

"Mit Apple Barometer påviser den største vækst for december, som vi nogensinde har målt, og samtidig den første december, hvor salgstallene steg i forhold til måneden før," påpeger White i sit analysenotat.

Han fremhæver desuden en imponerende vækst i salgstallene hos Multi-Fineline Electronics, der producerer fleksible printplader til brug i smartphones og tablets, og som leverer komponenter til Apple.  

Multi-Finelines salgstal for fjerde kvartal 2011 steg med 25 procent i forhold til samme periode året før, påpeger White, der henviser til firmaets foreløbige regnskab.

Selvom dette Apple Barometer kvartalsmæssigt ikke kan sammenlignes med Apples omsætning - der er en indbygget forsinkelse, mellem hvornår leverandørerne offentliggør deres salgstal og hvornår Apple producerer og sælger sine produkter - så forventer White og andre analytikere at se et rekordsættende kvartal for Apple, når selskabet offentliggør sit regnskab senere på måneden.

Prognosen fra White lyder nu på, at Apple har solgt 5,2 millioner Mac-computere, 10,9 millioner iPads og 29,9 millioner iPhones i løbet af fjerde kvartal 2011.

Andre analytikere sætter salgstallene endnu højere.

Brian Marshall fra International Strategy & Investment Group vurderer, at Apple har solgt 5,3 millioner Mac-computere, 14 millioner iPads og hele 32 millioner iPhones i løbet af det kvartal, der sluttede 31. december 2011.

Hvis Marshalls optimisme er velbegrundet, så vil Apple offentliggøre salgsrekorder for alle tre produkter og bryde sine egne rekorder for iPad og iPhone med adskillige millioner enheder.

Apple vil offentliggøre sit regnskab for fjerde kvartal og herunder salgstallene for de forskellige produkter tirsdag 24. januar.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere