Artikel top billede

Foto: Lotus Head.

Tele-priskrig tvinger Telenor til at svinge sparekniven

Telefirmaet Telenor gennemfører større fyringsrunde i Danmark.

Læs også:

Telegigant og dansk fagforbund slås efter fyringer

TDC: Derfor skærer vi 500 stillinger bort

"Telenor tilpasser sin organisation for at imødekomme et forventet pres på omsætningen og indtjeningen i 2012 som følge af den fortsat hårde konkurrence på telemarkedet."

Sådan er ordlyden i den besked, som telefirmaet Telenor har udsendt i forbindelse med fyringen af 30 medarbejdere.

Afskedigelserne gennemføres i dag.

"Den priskrig, som vi har set på markedet i 2011, vil slå fuldt igennem i 2012, og der er derfor behov for at reducere omkostningerne yderligere for at nå vores finansielle målsætninger. Det betyder desværre også, at vi må afskedige godt 30 medarbejdere," siger Jon Erik Haug, administrerende direktør i Telenor.

Antallet af medarbejdere er dog blevet yderligere reduceret i firmaet i gennem 2011, hvor Telenor ikke har genbesat stillinger, der er blevet ledige gennem naturlig afgang.

Ifølge ledelsen har denne politik betydet, at man nu kan 'nøjes' med at fyre de 30 medarbejdere.

"Vi har været tilbageholdende med at genbesætte stillinger og løbende tilpasset vores organisation ved blandt andet at fjerne dobbeltfunktioner. Det gør, at vi har kunnet begrænse antallet af medarbejdere, der bliver berørt," lyder det fra Jon Erik Haug.

"Fyringerne sker kun i Danmark og de rammer på tværs af medarbejdergrupper i virksomheden," oplyser Christian Wulff Søndergaard, kommunikationschef i Telenor.

Han fortæller samtidig, at Telenor har cirka 2.000 ansatte i Danmark.

Vil stadig slå TDC

Trods nedskæringer i mandskabet har televirksomheden dog ikke slækket på ambitionerne i 2012.

"Ændringerne i organisationen ændrer ikke ved, at Telenor fortsat har høje ambitioner i Danmark. Vi vil vinde kampen og er blandt udfordrerne til TDC," siger Jon Erik Haug, der naturligvis beklager situationen:

"Det er en hård dag i dag. Vi må sige farvel til en række gode kolleger, der har leveret en flot indsats for Telenor."

Selskaberne CBB Mobil og BiBoB, der er ejet af Telenor, er ikke omfattet af ændringerne.

Læs også:

Telegigant og dansk fagforbund slås efter fyringer

TDC: Derfor skærer vi 500 stillinger bort
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.