Foto: Lotus Head.

Tele-priskrig tvinger Telenor til at svinge sparekniven

Telefirmaet Telenor gennemfører større fyringsrunde i Danmark.

Læs også:

Telegigant og dansk fagforbund slås efter fyringer

TDC: Derfor skærer vi 500 stillinger bort


"Telenor tilpasser sin organisation for at imødekomme et forventet pres på omsætningen og indtjeningen i 2012 som følge af den fortsat hårde konkurrence på telemarkedet."

Sådan er ordlyden i den besked, som telefirmaet Telenor har udsendt i forbindelse med fyringen af 30 medarbejdere.

Afskedigelserne gennemføres i dag.

"Den priskrig, som vi har set på markedet i 2011, vil slå fuldt igennem i 2012, og der er derfor behov for at reducere omkostningerne yderligere for at nå vores finansielle målsætninger. Det betyder desværre også, at vi må afskedige godt 30 medarbejdere," siger Jon Erik Haug, administrerende direktør i Telenor.

Antallet af medarbejdere er dog blevet yderligere reduceret i firmaet i gennem 2011, hvor Telenor ikke har genbesat stillinger, der er blevet ledige gennem naturlig afgang.

Ifølge ledelsen har denne politik betydet, at man nu kan 'nøjes' med at fyre de 30 medarbejdere.

"Vi har været tilbageholdende med at genbesætte stillinger og løbende tilpasset vores organisation ved blandt andet at fjerne dobbeltfunktioner. Det gør, at vi har kunnet begrænse antallet af medarbejdere, der bliver berørt," lyder det fra Jon Erik Haug.

"Fyringerne sker kun i Danmark og de rammer på tværs af medarbejdergrupper i virksomheden," oplyser Christian Wulff Søndergaard, kommunikationschef i Telenor.

Han fortæller samtidig, at Telenor har cirka 2.000 ansatte i Danmark.

Vil stadig slå TDC
Trods nedskæringer i mandskabet har televirksomheden dog ikke slækket på ambitionerne i 2012.

"Ændringerne i organisationen ændrer ikke ved, at Telenor fortsat har høje ambitioner i Danmark. Vi vil vinde kampen og er blandt udfordrerne til TDC," siger Jon Erik Haug, der naturligvis beklager situationen:

"Det er en hård dag i dag. Vi må sige farvel til en række gode kolleger, der har leveret en flot indsats for Telenor."

Selskaberne CBB Mobil og BiBoB, der er ejet af Telenor, er ikke omfattet af ændringerne.

Læs også:

Telegigant og dansk fagforbund slås efter fyringer

TDC: Derfor skærer vi 500 stillinger bort

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Cisco Umbrella: Sådan udvikler truslerne sig netop nu
Hver eneste dag håndterer de mere end 30 datacentre under Cisco Umbrella mere end 240 milliarder forespørgsler fra 190 lande. Det giver sikkerhedseksperter hos Cisco Talos et enestående datagrundlag for at kortlægge, hvordan cybertrusselsbilledet udvikler sig. I dette whitepaper kan du læse, hvordan trusselsbilledet har udviklet sig hen over 2020. Men – endnu vigtigere – om, hvordan din organisation bedst forbereder sig på at håndtere truslerne i tiden der kommer.