Foto: Lotus Head.

Tele-priskrig tvinger Telenor til at svinge sparekniven

Telefirmaet Telenor gennemfører større fyringsrunde i Danmark.

Læs også:

Telegigant og dansk fagforbund slås efter fyringer

TDC: Derfor skærer vi 500 stillinger bort


"Telenor tilpasser sin organisation for at imødekomme et forventet pres på omsætningen og indtjeningen i 2012 som følge af den fortsat hårde konkurrence på telemarkedet."

Sådan er ordlyden i den besked, som telefirmaet Telenor har udsendt i forbindelse med fyringen af 30 medarbejdere.

Afskedigelserne gennemføres i dag.

"Den priskrig, som vi har set på markedet i 2011, vil slå fuldt igennem i 2012, og der er derfor behov for at reducere omkostningerne yderligere for at nå vores finansielle målsætninger. Det betyder desværre også, at vi må afskedige godt 30 medarbejdere," siger Jon Erik Haug, administrerende direktør i Telenor.

Antallet af medarbejdere er dog blevet yderligere reduceret i firmaet i gennem 2011, hvor Telenor ikke har genbesat stillinger, der er blevet ledige gennem naturlig afgang.

Ifølge ledelsen har denne politik betydet, at man nu kan 'nøjes' med at fyre de 30 medarbejdere.

"Vi har været tilbageholdende med at genbesætte stillinger og løbende tilpasset vores organisation ved blandt andet at fjerne dobbeltfunktioner. Det gør, at vi har kunnet begrænse antallet af medarbejdere, der bliver berørt," lyder det fra Jon Erik Haug.

"Fyringerne sker kun i Danmark og de rammer på tværs af medarbejdergrupper i virksomheden," oplyser Christian Wulff Søndergaard, kommunikationschef i Telenor.

Han fortæller samtidig, at Telenor har cirka 2.000 ansatte i Danmark.

Vil stadig slå TDC
Trods nedskæringer i mandskabet har televirksomheden dog ikke slækket på ambitionerne i 2012.

"Ændringerne i organisationen ændrer ikke ved, at Telenor fortsat har høje ambitioner i Danmark. Vi vil vinde kampen og er blandt udfordrerne til TDC," siger Jon Erik Haug, der naturligvis beklager situationen:

"Det er en hård dag i dag. Vi må sige farvel til en række gode kolleger, der har leveret en flot indsats for Telenor."

Selskaberne CBB Mobil og BiBoB, der er ejet af Telenor, er ikke omfattet af ændringerne.

Læs også:

Telegigant og dansk fagforbund slås efter fyringer

TDC: Derfor skærer vi 500 stillinger bort

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.