Artikel top billede

Telegigant og dansk fagforbund slås efter fyringer

På andet år kæmper dansk fagforening og telegigant efter lukning af dansk afdeling. Kendelsen er lige om hjørnet.

Telegiganten Motorola og fagforeningen IDA kæmper nu på andet år en kamp om betaling til fyrede ansatte fra Aalborg, hvor Motorola i 2009 lukkede sin afdeling ned.

Ifølge IDA's advokat Kim Schioldann består striden blandt andet i, hvordan ancienniteten for de ansatte beregnes. Og hvordan en rammeaftale indgået dengang skal fortolkes.

Konkret køres en principiel sag for én ansat, hvor uenigheden imellem partnerne svarer til cirka seks måneders anciennitet.

"For ham betyder det 14 dages løn," fortæller Kim Schioldann.

Sagen blev indledt helt tilbage i sommeren 2009, men den afsluttende hovedforhandling fandt først sted den 9. januar 2012.

Dom lige om hjørnet

"Dommen falder den anden marts," fortæller Kim Schioldann.

IDA-advokaten forventer at vinde sagen, som siden kan få betydning for yderligere 40 ansatte, der arbejdede hos Motorola.

Faktisk var meningen, at dommen skulle falde helt tilbage i maj 2010, men dengang lavede retten en rettergangsfejl, oplyser Kim Schioldann.

"Der var udpeget to arbejdsgiver-sagkyndige i stedet for en lønmodtager-sagkyndig og en arbejdsgiver-sagkyndig," fortæller Kim Schioldann.

Nu er der imidlertid fundet en af hver, og retsformand og de to sagkyndige kan komme med en dom.

Computerworld har gentagne forsøgt at få en kommentar fra Motorola - indtil videre uden held.

Læs også:

Motorola i Aalborg lukker endegyldigt

Danske ingeniører skyld i nordjysk mobil-fiasko

Optimisme i Aalborg trods truende Motorola-fyringer

Motorola-lukning i Aalborg lokker nye amerikanere til

260 Motorola-ansatte fyret i Aalborg

Nyt hårdt slag til telesektoren i Aalborg
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere