Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC: Derfor skærer vi 500 stillinger bort

TDC vil nedlægge 500 stillinger i koncernen. Se direktørens forklaring her.

Læs også:

TDC nedlægger hundredvis af stillinger

Heller ikke 2012 bliver uden afskedigelser i TDC.

Danmarks største teleselskab har mandag meddelt medarbejderne, hvordan rammerne ser ud for fratrædelser i 2012.

Selskabet har umiddelbart estimeret, at der er behov for at nedlægge 500 stillinger i det kommende år.

Antallet af nedlagte stillinger ligger dog ikke fast, fortæller koncerndirektør Inger Ørum Kirk fra TDC's HR-afdeling, People & Culture.

"Vi arbejder på nuværende tidspunkt med estimater, som alene er til internt brug, så vi får en ordentlig dialog med vores foreninger, og det er ikke beregnet til ekstern kommunikation, ligesom der ikke er tale om endelige størrelser," siger hun til Computerworld.

Tallet 500 blev i første omgang offentliggjort i et nyhedsbrev udsendt af Dansk Metals afdeling Tele Øst tidligere mandag.

Stillingerne skal nedlægges som følge af færre opgaver til medarbejderne, lyder det.

"Der er færre opkald til kundecentrene, og timerne brugt på fejlretning bliver færre, hvilket blandt andet kan skyldes udstyret og at vi bliver bedre til at finde og rette fejl, så der er  mange forskellige årsager til det," fortæller hun.

Sidste år inden jul annoncerede TDC, at cirka 600 stillinger skulle nedlægges i 2011 som følge af færre fejlrettelser, færre kundeopkald samt færre fastnettelefoner.

Hvordan motiverer det medarbejderne, hvis et bedre udført arbejde samtidig betyder fyringer?

"Vi prøver at kigge ind i året på forkant, så det ikke kommer hovsa-agtigt, og så prøver vi at også kompetenceudvikle medarbejderne til nogle af de andre ting, der er behov for, og det er vi også i dialog med foreningerne om," siger hun.

Fagforening ønsker mindre udbytte

Dansk Metal har argumenteret, at TDC kunne undgå afskedigelser, hvis selskabet begyndte at udbetale mindre i udbytte til teleselskabets aktionærer. Sådan kan man dog ikke drive virksomhed, mener Inger Ørum Kirk.

"Helt grundlæggende skal man have en virksomhed, der er veldrevet, og man skal have en virksomhed, der er drevet så optimalt som muligt. Det tror jeg også, at alle helt grundlæggende er interesserede i. Arbejdspladser skal jo være der, fordi de giver mening, og fordi de er nødvendige for virksomheden," siger hun.

TDC har igennem flere år skåret ned i medarbejderstyrken i takt med, at selskabet er blevet mere effektivt. Derfor mener Inger Ørum Kirk, at dagens historie ikke er, at der skal nedlægges stillinger i 2012. Derimod er historien, at rammerne for at håndtere den slags ligger fast efter dialog med fagforeningerne.

"Vi har meldt rammerne ud, hvordan vi vil håndtere det, og det er en helt naturlig dialog-form i vores virksomhed, at vi gerne vil være ordentlige og åbne om det her," siger hun.

TDC havde ved udgangen af september 8.835 ansatte i Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere