Artikel top billede

Her vil it-chefen lægge pengene i 2012

En ny undersøgelse viser, hvordan it-cheferne har tænkt sig at bruge penge i 2012.

Læs også:

Her kommer it-chefen til at bruge penge i 2012

Analysehuset Gartner har udspurgt 2.335 CIO'er om deres budgetter og prioriteter for 2012.

I langt de fleste virksomheder vil it-budgetterne i 2012 blive holdt på niveau med 2011.

Dog skærer europæiske og nordamerikanske virksomheder cirka en halv procent af it-afdelingernes budgetter.

Konklusionen på Gartners rundspørge er derfor, at it-personalet skal levere på stadig flere områder uden at bruge flere penge.

Alligevel er ambitionerne store hos de 2.335 it-chefer, der har deltaget i undersøgelsen.

Trods de begrænsede budgetter er CIO'ens førsteprioritet i 2012 at skabe vækst i virksomheden.

Nye opgaver

It-personalet har fået ansvarsområder, der rækker udover driften af virksomhedens interne it-systemer. Og i dag er it-afdelingerne typisk en del af forretningen.

Derfor har Gartner da også spurgt til såvel forretningsmæssige ambitioner som teknologiske prioriteter hos it-chefen.

Øverst på listen over forretningsmæssige mål står altså at medvirke til virksomhedens vækst. Derudover ønsker de adspurgte it-chefer også at tiltrække nye kunder, reducere udgifter, udvikle nye produkter, øge effektiviteten og meget andet.

Se faktaboks til højre for den komplette liste.

Alle disse forretningsprioriteter er tæt forbundet med it-chefernes top 10 over tekniske prioriteringer.

Det er nemlig gennem forskellige kombinationer af disse teknologier, at it-cheferne håber at nå deres forretningsmæssige mål. For eksempel kan mobility kombineres med business intelligence til at forbedre fjernsalg. 

Sådan skal pengene bruges

De 2.335 it-chefer, der har deltaget i Gartners verdensomspændende undersøgelse, råder til sammen over 1.871 milliarder kroner i it-budgetter.

Ifølge Gartners resultater vil it-cheferne formentlig bruge disse penge på alt fra business intelligence og sikkerhed til cloud computing og mobile teknologier.

Dog kan vi forvente, at der vil blive brugt en stor portion på særligt analytics og business intelligence og mobile teknologier, da de ligger højt på prioriteringslisten.

Se faktaboks til højre for den komplette liste.

Læs også:

Her kommer it-chefen til at bruge penge i 2012
IT-JOB

Interflora Danmark A/S

Junior frontend-udvikler

HERNING FOLKEBLAD (VESTJYLLAND) A/S

Fullstack PHP-udvikler med tech-lead ambitioner

J. H. Schultz Information A/S

Business Intelligence-udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.