Artikel top billede

Sådan fungerer Apples nye gratis e-bogs-software

Apple har lanceret tre stykker software, der skal give selskabets iPad et boost som e-bogs-platform.

Læs også:

Apple-event på torsdag: Det kan du vente dig

Fire grunde til at vælge en e-bogslæser - og ikke en tablet

Helt som ventet kom Apples medie-event torsdag aften til at handle om fremtidens e-bøger.

Selskabet fremviste tre stykker software, der hver især skal være med til at gøre selskabets iPad og iPhone til omdrejningspunkt for moderne, interaktive e-bøger.

For at begynde med udgangspunket: Apple iBooks Author er en gratis app, der kan hentes til Mac OS X Lion.

Med softwaren kan man selv sætte ens e-bøger op, så layoutet bliver pænt og professionelt.

Det sker ved hjælp af en række skabeloner, og idéen er, at både amatører-forfattere og bog-forlag skal kunne bruge softwaren - men også at eksempelvis en underviser kan droppe PowerPoint-præsentationen og i stedet bruge iBooks Author til at udbrede sin viden til de studerendes iPads.

Vi har haft fingrene i iBooks Author, og umiddelbart ser det ud til at kunne være en nem og overbevisende indgang til e-bogsmarkedet - hvis man altså ellers har noget fornuftigt litteratur at hælde igennem softwaren.

Det er dog ikke kun det professionelle layout, der er interessant, men ligeså meget de interaktive muligheder, man får med iBooks Author.

Det er muligt at integrere gallerier, video, interaktive diagrammer og 3D-illustrationer i e-bøgerne ved hjælp af den nye Apple-software.

Det sker ved at vælge "Widgets" i iBooks Author.

Apple præsenterede softwaren ved en for en gang skyld knapt så medie-hysteriske event i New York.

"Nutidens studerende er vokset op med teknologi. iPod, iPad, computer - det er de måder, de interagerer på med verden. De har brug for en bog, der er lavet til den måde, de lærer på," skriver Apple blandt andet om de nye software-lanceringer.

iPad-brugerne kan hente e-bøgerne via den nye iBooks 2-app.

"iBooks 2 vil lade studerende lære om solsystemet eller en skyskrabers fysik med fantastiske nye, interaktive e-bøger, der kommer til live med blot en enkelt bevægelse med fingeren," lyder det fra Apple.

Samtidig har Apple lanceret en app til tjenesten iTunes U - der indeholder undervisnings-indhold, som man tidligere har kunnet tilgå via iTunes.

Trods store forventninger har denne tjeneste aldrig opnået den store udbredelse, og det er det, Apple nu forsøger at lave om på.

Der er ingen tvivl om, at Apple har set, at mange undervisnings-institututioner allerede er begyndt at gøre brug af iPad'en, og det er den tendens, selskabet nu vil forsøge at sætte turbo på med de tre nye stykker software.

Mens Apples tiltag rent teknologisk kan noget, vi ikke hidtil har set, så er der en række praktiske udfordringer, hvis det skal blive en succes.

Dels kræver det, at de studerende rent faktisk har en iPad, dels er digital publicering ofte forbundet med en række rettighedsmæssige problemstillinger.

Det ventes i øvrigt, at Apple vil lancere en iPad 3 senere i år, og nogle mener sågar at vide, at de kan ske allerede i februar eller marts.

Læs også:

Apple-event på torsdag: Det kan du vente dig

Fire grunde til at vælge en e-bogslæser - og ikke en tablet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere