Artikel top billede

Politi-opsang: Hold nu op med at hoppe i it-fælder

Danskerne får nu en opsang fra en vicepolitikommissær fra Karlslunde: Hold nu op med at hoppe i it-svindlernes fælder.

Vicepolitikommissær Kim Lech fra Karlslunde Lokalpoliti bekræfter at man har modtaget en anmeldelse fra den tidligere politibetjent Steen Leth, der gik i it-svindleres fælde.

Men fik pengene igen.

Netop det faktum, at han fik pengene igen, gør imidlertid bevisbyrden og sagen endnu sværere at løfte, forklarer Kim Lech.

Generelt forklarer vicepolitikommissæren, at der simpelthen ikke er ressourcer til at søsætte internationale retsanmodninger i sager, der måske kun kan give bøder.

Vær nu påpasselig

Derfor er hans budskab også meget klart:

"Man skal være ekstremt påpasselig, når man bruger internettet i dag. Det hele er blevet så globalt, og det er let at sidde i den anden ende af verden og snyde," siger han til Computerworld.

Samtidig er det vanskelige sager at komme til bunds i, ligesom mængden af sager er stor.

Du bærer selv et ansvar

"Generelt må man sige, at folk har altså også selv et ansvar for ikke at rode sig ud i det her. Jeg er da godt klart over, at folk hurtigt kan blive snydt og bedraget, men nu er der efterhånden blevet beskrevet så mange sager i medierne, så nu må vi sige til folk, at de også selv må udvise lidt påpasselighed," siger han videre.

Han fortæller, at politiet fortsat får mange henvendelser fra borgere, der er blevet fuppet af for eksempel de såkaldte Nigeria-breve.

Læs også:

Microsoft: Sådan skal du gøre hvis du bliver svindlet

Sådan fik offer hevet sine penge retur fra it-[b]svindler

Tidligere politimand gik lige lukt i it-svindlers fælde

Overblik: Garnet strammer til om Microsoft-svindlere

Trin for trin: Sådan lokkede it-mand svindler i fælden[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.