Artikel top billede

Politi-opsang: Hold nu op med at hoppe i it-fælder

Danskerne får nu en opsang fra en vicepolitikommissær fra Karlslunde: Hold nu op med at hoppe i it-svindlernes fælder.

Vicepolitikommissær Kim Lech fra Karlslunde Lokalpoliti bekræfter at man har modtaget en anmeldelse fra den tidligere politibetjent Steen Leth, der gik i it-svindleres fælde.

Men fik pengene igen.

Netop det faktum, at han fik pengene igen, gør imidlertid bevisbyrden og sagen endnu sværere at løfte, forklarer Kim Lech.

Generelt forklarer vicepolitikommissæren, at der simpelthen ikke er ressourcer til at søsætte internationale retsanmodninger i sager, der måske kun kan give bøder.

Vær nu påpasselig

Derfor er hans budskab også meget klart:

"Man skal være ekstremt påpasselig, når man bruger internettet i dag. Det hele er blevet så globalt, og det er let at sidde i den anden ende af verden og snyde," siger han til Computerworld.

Samtidig er det vanskelige sager at komme til bunds i, ligesom mængden af sager er stor.

Du bærer selv et ansvar

"Generelt må man sige, at folk har altså også selv et ansvar for ikke at rode sig ud i det her. Jeg er da godt klart over, at folk hurtigt kan blive snydt og bedraget, men nu er der efterhånden blevet beskrevet så mange sager i medierne, så nu må vi sige til folk, at de også selv må udvise lidt påpasselighed," siger han videre.

Han fortæller, at politiet fortsat får mange henvendelser fra borgere, der er blevet fuppet af for eksempel de såkaldte Nigeria-breve.

Læs også:

Microsoft: Sådan skal du gøre hvis du bliver svindlet

Sådan fik offer hevet sine penge retur fra it-[b]svindler

Tidligere politimand gik lige lukt i it-svindlers fælde

Overblik: Garnet strammer til om Microsoft-svindlere

Trin for trin: Sådan lokkede it-mand svindler i fælden[/b]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere