Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Hm, hvad skal jeg købe? I hvert fald ikke en pc

Flere og flere europæere vender ryggen til pc'en, når de skal ud og købe ny elektronik.

Computerworld News Service: De europæiske forbrugere er hastigt ved at miste interessen for de traditionelle pc'er, viser nye tal fra IDC, der beskriver et vedholdende dyk i salget i løbet af 2011.

Tallene antyder, at rygterne om den traditionelle pc's nærtforestående død måske ikke alligevel har været voldsomt overdrevne.

I løbet af 2011 blev der i Europa, Mellemøsten og Afrika (EMEA-regionen) solgt 103 millioner enheder, hvilket udgør et fald på syv procent i forhold til året før.

Isoleret set ligger salgsdykket i Europa på 11,2 procent, hvor der er salgsnedgang for femte kvartal i træk.

Denne nedgang kommer til udtryk både i erhvervs- og forbrugssektorerne, men forbrugerne er med en efterspørgsel, der er 16,1 procent lavere end forrige kvartal, tilsyneladende hurtigst til at forlade den gammeldags pc.

IDC afviser, at dette fald i efterspørgslen kan være påvirket af harddisk-manglen forårsaget af oversvømmelserne i Thailand, med den forklaring at de pc'er, der blev solgt i perioden før jul, var blevet leveret, før oversvømmelserne kunne have påvirket lagerbeholdningerne eller priserne.

Hvis ikke det er udbuddet, hvad er det så, der påvirker efterspørgslen?

IDC peger på en blanding af økonomisk usikkerhed og fremkomsten af nye typer af apparater såsom tablets og smartphones, der fortsat nyder godt af stigende salgstal.

De faldende salgstal på pc-fronten rammer visse leverandører hårdere end andre, hvor taiwanske Acer måbende kunne registrere et salgsdyk i fjerde kvartal 2011 på hele 24,4 procent.

Også Hewlett-Packard og flere mindre systembyggere oplever nedgang, mens Asus og Lenovo (der har opkøbt tyske Medion) oplever stor fremgang på henholdsvis 14,7 og 35,5 procent. Så det er ikke alle, der lider.

"Af frygt for et svagt julesalg til forbrugerne og nedgang i den kommercielle efterspørgsel var detailhandlerne og distributørerne tilbageholdende med at placere nye ordrer for at undgå en lagerophobning i stil med sidste år," forklarer IDC's analysechef for pc'er, Eszter Morvay.

IDC's nyeste tal for USA bekræfter noget nær de dårligste salgstal i 10 år med et fald i fjerde kvartal på 6,7 procent i forhold til samme periode året før. Det ringe salg i 2011 kommer efter, at salget på verdensplan gik over forventning i 2010.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere