Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Hm, hvad skal jeg købe? I hvert fald ikke en pc

Flere og flere europæere vender ryggen til pc'en, når de skal ud og købe ny elektronik.

Computerworld News Service: De europæiske forbrugere er hastigt ved at miste interessen for de traditionelle pc'er, viser nye tal fra IDC, der beskriver et vedholdende dyk i salget i løbet af 2011.

Tallene antyder, at rygterne om den traditionelle pc's nærtforestående død måske ikke alligevel har været voldsomt overdrevne.

I løbet af 2011 blev der i Europa, Mellemøsten og Afrika (EMEA-regionen) solgt 103 millioner enheder, hvilket udgør et fald på syv procent i forhold til året før.

Isoleret set ligger salgsdykket i Europa på 11,2 procent, hvor der er salgsnedgang for femte kvartal i træk.

Denne nedgang kommer til udtryk både i erhvervs- og forbrugssektorerne, men forbrugerne er med en efterspørgsel, der er 16,1 procent lavere end forrige kvartal, tilsyneladende hurtigst til at forlade den gammeldags pc.

IDC afviser, at dette fald i efterspørgslen kan være påvirket af harddisk-manglen forårsaget af oversvømmelserne i Thailand, med den forklaring at de pc'er, der blev solgt i perioden før jul, var blevet leveret, før oversvømmelserne kunne have påvirket lagerbeholdningerne eller priserne.

Hvis ikke det er udbuddet, hvad er det så, der påvirker efterspørgslen?

IDC peger på en blanding af økonomisk usikkerhed og fremkomsten af nye typer af apparater såsom tablets og smartphones, der fortsat nyder godt af stigende salgstal.

De faldende salgstal på pc-fronten rammer visse leverandører hårdere end andre, hvor taiwanske Acer måbende kunne registrere et salgsdyk i fjerde kvartal 2011 på hele 24,4 procent.

Også Hewlett-Packard og flere mindre systembyggere oplever nedgang, mens Asus og Lenovo (der har opkøbt tyske Medion) oplever stor fremgang på henholdsvis 14,7 og 35,5 procent. Så det er ikke alle, der lider.

"Af frygt for et svagt julesalg til forbrugerne og nedgang i den kommercielle efterspørgsel var detailhandlerne og distributørerne tilbageholdende med at placere nye ordrer for at undgå en lagerophobning i stil med sidste år," forklarer IDC's analysechef for pc'er, Eszter Morvay.

IDC's nyeste tal for USA bekræfter noget nær de dårligste salgstal i 10 år med et fald i fjerde kvartal på 6,7 procent i forhold til samme periode året før. Det ringe salg i 2011 kommer efter, at salget på verdensplan gik over forventning i 2010.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.